Олександр Терещук: "Жорстко реагуватиму на всі порушення Закону з боку працівників міліції"

Олександр Терещук: "Жорстко реагуватиму на всі порушення Закону з боку працівників міліції"

02.08.13 13:56 0 838
Під час прес-конференції із представниками засобів масової інформації начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук розповів про хід розкриття резонансних кримінальних правопорушень, а також закликав громадян повідомляти про всі факти неправомірних дій правоохоронців.

У ході зустрічі полковник міліції поінформував журналістів про здобутки волинських міліціонерів у розкритті злочинів проти особи, про проведення досудового розслідування за фактами майнових та злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків. При цьому акцентував на попередженні випадків шахрайських дій, а відтак розповів про найбільш поширеніші їх види: зловмисники, представляючись працівниками міліції чи інших правоохоронних органів, вимагають гроші за «вирішення» того чи іншого питання; так звані виграші в лотереї (щоби забрати «приз» необхідно на конкретний рахунок перерахувати певну суму), зняття порчі, прокляття та інші.

Особливу увагу звернув також на роботу працівників органів внутрішніх справ Волині:

– Я постійно наголошую на тому, що волинська міліція працює для людей, для того, аби в області всі громадяни відчували себе в безпеці. Тому, коли ітиме мова про факти катувань чи побиття у міліцейських підрозділах, прошу всіх негайно повідомляти мені про це. Готовий разом із журналістами, правозахисниками та представниками інститутів громадянського суспільства тут же виїхати і перевірити це. Запевняю: жорстко реагуватиму на всі порушення Закону з боку працівників міліції. У той же час до кінця відстоюватиму тих міліціонерів, котрі чесно і віддано виконують свої обов’язки.

Представникам ЗМІ продемонстрували відеозапис, на якому чоловік, будучи в нетверезому стані, навідріз відмовляється вийти зі службового автомобіля, яким його із тілесними ушкодженнями доставили до міськвідділу міліції для складання адміністративного протоколу за хуліганські дії поблизу ринку в місті Ковелі. При цьому правопорушник нецензурно висловлювався в адресу правоохоронців.

– Він тут же викликав своїх друзів і заявив про те, що працівники міліції побили його, – прокоментував відеозапис Олександр Терещук. – До міськвідділу приїхала також представник громадської організації «Волинська правозахисна група» Галина Артюшенко, котра безпосередньо бачила, як цей чоловік себе поводив. Зрештою є свідки, котрі заперечують той факт, що його побили правоохоронці. Однак, згідно із законодавством, органи прокуратури розпочали кримінальне провадження за статтею 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень). Після проведення перевірки буде прийняте кінцеве процесуальне рішення. Ще раз наголошую: кожен, хто переступив Закон, буде притягнутий до відповідальності.

На завершення полковник міліції також відповів на запитання журналістів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: урочисте ...

КОМЕНТАРІ