Асоціація з ЄС - це стратегічний вибір України

Асоціація з ЄС - це стратегічний вибір України

02.08.13 13:01 0 793
Всі зусилля керівництва України спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле.

«Україна знаходиться на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий саміт ЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації», - зазначив Сергій Арбузов.

Він підкреслив, що зусилля керівництва України спрямовані на виконання домовленостей Саміту Україна-ЄС та рекомендацій Ради ЄС для забезпечення підписання Угоди.

Серед основних пріоритетів української влади: удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя та правоохоронних органів, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату, виконання Порядку денного асоціації.

«Прийнято низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів. Уряд послідовно працює над створенням комфортних умов для ведення бізнесу в Україні», - підкреслив Сергій Арбузов.

За його словами, Україна розглядає ФРН як важливого партнера, беручи до уваги вагому роль Берліна в ЄС.

У свою чергу Гідо Вестервелле завив, що Німеччина стратегічно зацікавлена в європейському розвитку України. Була висловлена впевненість у результативності Саміту Східного партнерства у Вільнюсі, визначальним результатом якого має стати підписання Угоди про асоціацію. У зв'язку з цим керівник зовнішньополітичного відомства ФРН позитивно оцінив зусилля Уряду України, спрямовані на виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди.

Нагадаємо, що урядова делегація на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим перебуває у Федеративній Республіці Німеччина з робочим візитом. Після спілкування з Міністром закордонних справ ФРН Сергій Арбузов проводить робочу зустріч з Віце-канцлером, Федеральним міністром економіки і технологій Німеччини Філіппом Рьослером, на якій сторони обговорюють стан економічного співробітництва України та Німеччини, перспективи розвитку торговельно-економічного потенціалу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ