Павло Сидоров: Жоден суб’єкт господарювання не залишиться поза увагою, усі отримають необхідну допомогу

Павло Сидоров: Жоден суб’єкт господарювання не залишиться поза увагою, усі отримають необхідну допомогу

02.08.13 13:00 0 806
На цьому наголосив начальник відділу контролю за проведенням розрахунків Міністерства доходів і зборів України Павло Сидоров під час семінару для платників податків з питань використання реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі.

Посадовець нагадав, що з 1 січня 2013 року запроваджено подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуються на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або модему, який до нього приєднаний. Кожної доби звітні дані автоматично передаються до органів Міндоходів.

Такі вимоги зумовлені прийнятими змінами до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та до Податкового кодексу України.

Порядок передачі інформації до органів Міндоходів по дротових або бездротових каналах зв’язку встановлений на базі технології, розробленої Національним банком України та погодженої з Державною податковою службою України.

Для суб’єктів господарювання існує два способи виконання вимог законодавства: перший – придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми; другий – доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації

«З вибором техніки не варто зволікати, адже з 1 січня 2014 року за порушення вимог формування електронної контрольної стрічки передбачене застосування штрафних санкцій, - наголосив Павло Сидоров. - Платники, які бажають придбати нову техніку, або допрацювати власну, можуть звернутися до виробників РРО або центрів сервісного обслуговування, близько двадцяти яких зареєстровано в Івано-Франківській області».

Міндоходівець запевнив, що до вказаного терміну усі платники податків отримають необхідну практичну допомогу та відповідні роз’яснення щодо роботи по-новому та жоден суб’єкт господарювання не залишиться поза увагою працівників відомства.

Учасникам семінару надано відповіді на поставлені запитання та вручено друковану продукцію з актуальних питань використання реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Яворівському районі ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ