У Львівській області стрийські правоохоронці вирахували  крадія велосипедів

У Львівській області стрийські правоохоронці вирахували крадія велосипедів

02.08.13 13:55 0 824
Оперативні працівники карного розшуку Стрийського міського відділу міліції вирахували велосипедного злодія. Ним виявився 18-річний місцевий мешканець. Молодик поцупив три велосипеди, але не встиг продати викрадене – на заваді стали правоохоронці.

Як зазначив перший заступник начальника – начальник слідчого відділу Стрийського міськвідділу міліції Остап Попович, охочих до легкого збагачення за чужий рахунок завжди й усюди вистачало. Зокрема у весняно-літній період попит крадіїв зростає на двоколісні транспортні засоби - велосипеди. Адже для того, щоб викрасти двоколісник багато часу і зусиль не потрібно: вкрав, сів і поїхав.

Так, 21 липня у чергову частину Стрийського міськвідділу міліції надійшла заява від 30-річної мешканки одного зі спальних районів міста Стрий. Жінка розповіла про крадіжку велосипеда, який вона припаркувала на вулиці біля будинку. Потерпіла оцінила втрату у 1200 гривень.

Згодом про крадіжки «залізних коней» повідомили ще двоє стриян. У 44-річного мешканця центральної частини міста зник велосипед вартістю 800 гривень, а у 48-річної мешканки спального мікрорайону зі під’їзду будинку поцупили двоколісного за 1200 гривень.

За словами Остапа Поповича, молодик планував продати крадені велосипеди, які зберігав у підвалі власного будинку. Проте реалізувати задумане крадій не встиг - його вирахували та затримали оперативники Стрийського міського відділу міліції. Наразі двоколісні транспортні засоби правоохоронці вилучили та повернули власникам, а на молодого чоловіка очікує лава підсудних і передбачене законом кримінальне покарання.

Як вияснилось, за плечима 18-річного місцевого мешканця вже є кримінальний досвід. Щоправда на час вчинення крадіжок термін погашення судимості уже минув.

Слідчі міськвідділу міліції завершили досудове слідство у кримінальних провадженнях, відкритих за частинами 1 та 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка та крадіжка, вчинена повторно). Зловмиснику загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

До слова, звертаємося до усіх власників двоколісних транспортних засобів з проханням подбати про безпеку власного майна. І нагадуєм про елементарні правила безпеки:

-не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

-якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісного «друга», попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним або використовуйте надійні;

-коли вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, засумнівайтеся, чи бува він не крадений. Повідомте про це правоохоронців.

У випадку крадіжки радимо потерпілим не зволікати та терміново телефонувати за номером «102». За «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно».

Охочим до збагачення за чужий кошт просимо добре замислитись над тим, чи вартують зароблені таким шляхом гроші декількох років життя, проведених за ґратами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівника підприємства ...
Наступна новина: Олександр Терещук: ...

КОМЕНТАРІ