У Рівненській області у Здолбунівському та Березнівському районах виявлено порушення вимог законодавства в організації харчування дітей

У Рівненській області у Здолбунівському та Березнівському районах виявлено порушення вимог законодавства в організації харчування дітей

02.08.13 13:09 0 1002
У ході прокурорської перевірки встановлено, що відділом освіти Здолбунівської районної державної адміністрації та 28 навчальними закладами району укладені договори з одним із виробничих кооперативом на закупівлю продуктів харчування. Проте, посадові особи кооперативу зазначені договори належним чином не виконували: мали місце випадки незавезення продуктів харчування, ненадання декларацій на поставлену продукцію, завезення продуктів в обсязі недостатньому для повного забезпечення харчування учнів шкіл.

При цьому, посадовими особами відділу освіти Здолбунівської районної державної адміністрації контроль за виконанням умов договорів не здійснювався.

За результатом внесенего прокурором Здолбунівського району подання договори з виробничим кооперативом розірвані. Перевірками також встановлено випадки відсутності документів, які посвідчують якість та безпечність продуктів харчування.

Як приклад, прокурором Березнівського району під час проведення перевірки в Білківській ЗОШ І-ІІ ступеня виявлено порушення умов зберігання продуктів харчування, відсутність сертифікатів якості на ковбасу варену та молоко згущене, відсутність маркування на ковбасних виробах.

Такі ж порушення виявлені ще в 3 закладах освіти району, на усунення яких начальнику управління освіти, молоді та спорту Березнівської районної державної адміністрації внесено подання, до відповідальності притягнуто винну посадову особу.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі рибалка ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ