Керівника підприємства притягнуто до відповідальності за невчасне подання декларації про майно

Керівника підприємства притягнуто до відповідальності за невчасне подання декларації про майно

02.08.13 13:54 0 1146
У ході перевірок у порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів прокуратурою Здолбунівського району виявлено порушення керівником підприємства вимог фінансового контролю.

Посадова особа юридичної особи публічного права, що отримує заробітну плату за рахунок місцевого бюджету та виконує організаційно-розпорядчі функції, вчинила корупційне адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та посадові особи юридичних осіб публічного права, які отримують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджетів, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік у встановленій формі.

"Керівник, порушивши вищевказану норму закону, декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у встановлені законодавством строки не подав. Тож прокуратурою Здолбунівського району складено протокол про корупційне адміністративне правопорушення, за результатами розгляду якого цю особу притягнуто до адміністративної відповідальності", - повідомив Анатолій Святчук, прокурор прокуратури Здолбунівського району.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 150 ужгородських ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ