У Тернополі триває боротьба зі стихійною торгівлею

У Тернополі триває боротьба зі стихійною торгівлею

02.08.13 14:09 0 1920
На виконання розпорядження міського голови від 12.07.2013р. за №264 «Про створення робочої групи» в період з 16.07.2013р. по 30.07.2013р. працівниками міської ради спільно з міліцією вулиці міста звільнено від більш як 140 одиниць обладнання, яке використовується для стихійної торгівлі невстановленими власниками, в тому числі, столи, піддони, один автофургон, один автопричіп та одна металева шафа. До складу робочої групи по демонтажу входили працівники управлінь муніципальної поліції, торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, КП «МШЕД» Тернопільської міської ради. Під час проведення демонтажів охорону громадського порядку забезпечували працівники Тернопільського міського відділу УМВС України в Тернопільській області.

За результатом інспектування міським головою 24.07.2013р. вулиці Шептицького та проведеної профілактичної роботи, власники 5-ти великотоннажних автомобілів, з яких здійснювалась несанкціонована торгівля баштанними культурами, добровільно припинили скоєння правопорушення та демонтували автотранспорт.

За вказаний період працівниками управління муніципальної поліції в межах наданих законом повноважень оформлено 20 адміністративних протоколів за ст.152 КУпАП (захаращення територій), які будуть розглянуті уповноваженими органами за місцем проживання правопорушників. Спільно з працівниками міліції з вулиці Шептицького переміщено близько 2000 осіб для здійснення торгівлі у відведених місцях.

За період з 16.07.2013 року по теперішній час працівниками міського відділу міліції складено 6 адміністративних протоколів за порушення в галузі торгівлі, підприємницької діяльності, житлово-комунального господарства та благоустрою, із них:

- по ст.159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках) – 2;

- по ст.160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) – 2;

- по ст.164 КУпАП (порушення правил заняття торгівельною діяльністю) – 2.

Однак, не дивлячись на постійність і активізацію роботи по боротьбі із стихійною торгівлею, бажаних результатів досягти не вдається. Міліцією не використовуються всі можливості, надані Законом. Не застосовується норма закону щодо заборони торгівлі з рук у невстановлених місцях, зокрема, непродовольчими товарами, яка передбачає обов’язкове вилучення предметів торгівлі із наступною конфіскацією їх судом відповідно до ч.2 ст.160 КУпАП. А тому по вул. Шептицького, Медовій, Живова та інших вулицях міста продовжується несанкціонована торгівля, про що постійно скаржаться підприємці, які чесно працюють на ринках у відведених Законом місцях та сплачують податки.

Одночасно, з метою посилення адміністративного впливу на порушників, активізацію роботи правоохоронних органів, міською радою підготовлено звернення в прокуратуру міста Тернополя, ОДПІ області, Державну екологічну інспекцію в Тернопільській області, відділ ветеринарної міліції громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області та Тернопільський районний відділ міліції.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді

PS: Торговые площади в аренду в Петрозаводске
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ОДА закликає ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ