На Тернопіллі дітям до 16-ти у нічні клуби зась

На Тернопіллі дітям до 16-ти у нічні клуби зась

02.08.13 13:26 0 868
Минуло майже два місяці, як Президент України підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, що визначають порядок перебування дітей у громадських закладах у нічний час. Що тепер?

Дітям, яким не виповнилося 16-ти років, заборонено перебувати у закладах, де провадиться розважальна діяльність, без супроводу бодай одного з батьків чи інших законних представників. Зауважимо, що нові правила стосуються не лише кафе, барів чи дискотек, а й будь-яких інших розважальних закладів чи закладів громадського харчування. В цьому переліку є кілька винятків. Школярам не заборонено затримуватися допізна в кінотеатрах, театрах та філармоніях.

У законі зазначено, що обмеження діє з 20-ї до 6-ї год. У цей час власники розважальних закладів та уповноважені ними особи мають право вимагати у клієнтів документи для підтвердження їх віку. Про порушників «комендантського часу» вони зобов’язані повідомляти правоохоронців. Міліціонери вже встановлюють особу неповнолітнього, його місце проживання, контактують із батьками. Якщо контакт з родичами налагодити не вдається, підлітка доставляють в спеціалізований заклад.

За порушення закону відповідатимуть дорослі. Власникам закладів, які «закривають очі» на перебування неповнолітніх у їхніх установах, доведеться сплатити штраф від 340 до 850 грн., у разі повторного порушення – від 850 до 1,7 тис. грн. Щодо батьків, які недогледіли своїх чад, складають адмінпротокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків з виховання дітей).

Те, як тернопільські підлітки дотримують «комендантського часу», постійно перевіряють співробітники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей.

Аби уникнути правопорушень у молодіжному середовищі, застерегти підлітків від протиправного, міліціонери проводять профілактичні бесіди, зустрічаються із школярами у відпочинкових таборах, навідуються до неблагополучних сімей. Роз’яснювальну роботу обов’язково організовують з батьками, особливо тими, котрих уже притягували до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: "Урал" залишився без ...

КОМЕНТАРІ