У Луцьку вшанували пам’ять Лесі Українки

У Луцьку вшанували пам’ять Лесі Українки

02.08.13 08:35 0 914
На Театральному майдані Луцька відбулася панахида та покладання квітів до пам’ятника Лесі Українці за участю міського голови Миколи Романюка, його першого заступника Святослава Кравчука, секретаря міської ради Григорія Пустовіта, заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Курилюка, першого заступника голови обласної ради Юрія Лобача, депутатів обласної та міської рад, письменників та літературознавців, представників підприємств, установ та громадськості міста.

Відслужили панахиду священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Потім відбулася літературна година, яку вела поетеса Ніна Горик. Слово пам’яті, слово любові видатній землячці висловила народна артистка України, лауреат обласної премії імені Лесі Українки Людмила Приходько. Вона розповіла, що була колись виконавицею ролі Мавки у «Лісовій пісні», а тепер у цій драмі-феєрії грає роль Долі. Людмила Приходько прочитала вірш Івана Драча «Замовляння до Лесі».

Твори Лесі Українки декламували Світлана Органіста, Людмила Панчук. Марія Панасюк виконала пісню на вірші Лесі Українки.

На завершення Ніна Горик прочитала вірш-посвяту Лесі Українці та запросила лучан поїхати у неділю в урочище Нечимне, де відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня». Цього року туди мають приїхати літератори та митці не лише з різних регіонів України, а й зарубіжжя.

Цими днями у закладах культури міста відбудуться тематичні виставки літератури, присвячені життю та творчості Лесі Українки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: результати ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ