На Волині створено Консультативно-експертну раду

На Волині створено Консультативно-експертну раду

02.08.13 08:39 0 871
В обласному управлінні УМВС України у Волинській області під головуванням головного міліціонера Волині відбулося перше засідання дорадчого органу.

До складу Консультативно-експертної ради, створеної при УМВС України у Волинській області, увійшли представники інститутів громадянського суспільства, депутатського корпусу обласної ради, профспілкової та ветеранської організації ОВС, адвокати, науковці, священнослужителі, працівники культури та науковці. Керівником одноголосно обрали Василя Івановича Куця, котрий не один рік працював у органах внутрішніх справ, а його заступником – кандидата юридичних наук, доцента Володимира Сидоровича Наливайка.

Розпочинаючи засідання, начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук наголосив, що особливу увагу приділяє налагодженню тісного діалогу з населенням, а також залученню представників інститутів громадянського суспільства до вирішення проблемних питань, що належать до компетенції правоохоронних органів:

– Основне, на що націлюю весь особовий склад, – це дотримання прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ. Тому сподіваюся, що ви візьмете активну участь у обговоренні тих чи інших питань, що стосуються роботи працівників міліції, надаватимете фахові поради щодо форм і методів співпраці з населенням з метою підвищення довіри до правоохоронців.

У свою чергу Василь Куць закликав членів ради до конструктивного діалогу та ефективної роботи:

– Міліція – це орган державної влади, його працівники докладають максимум зусиль, не враховуючи свій особистий час, аби на території того чи іншого підрозділу був порядок і верховенство Закону. в державі є питання до роботи правоохоронців, але не можна за окремими фактами давати оцінку всій міліції. При цьому критеріїв оцінки надзвичайно багато. Насамперед я зацікавлений у тому, щоби діяльність правоохоронців висвітлювали об’єктивно і неупереджено. Ми – той орган, котрий, можна сказати, працюватиме між міліцією і народом, тому повинні активно долучатися до врегулювання тих чи інших законодавчих документів, надання практичної допомоги керівництву управління, розгляду спільних заяв громадян, зустрічей зі скаржниками тощо.

Окрім того, члени Консультативно-експертної ради обговорили питання реформування правоохоронних органів і наголошували на більш жорсткому підборі кадрів. Як позитив відзначили організацію виїзних зустрічей із населенням та правозахисниками у районах, щомісячне (а то й частіше) проведення прес-конференцій та брифінгів із представниками засобів масової інформації, адже таким чином, безпосередньо спілкуючись із громадянами, можна негайно реагувати на ті чи інші повідомлення про неправомірні дії працівників міліції.

Учасники засідання вирішили наступного разу зібратися через місяць, аби чітко окреслити алгоритм дій та завдання, над вирішенням яких працюватимуть насамперед.

Оксана БЛИЩИК,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області про ...

КОМЕНТАРІ