На Хмельниччині віртуальні молочні ріки перетікали у реальні необліковані доходи

На Хмельниччині віртуальні молочні ріки перетікали у реальні необліковані доходи

02.08.13 08:14 0 798
Юристи Міндоходів Хмельниччини у суді спростували «розведені на воді» «аргументи» виробника молочної продукції щодо скасування нарахованих йому до сплати податків у сумі п’ять мільйонів гривень.

Підставою залишення силі оскаржуваних повідомлень-рішень про правильність збільшення грошових зобов'язань з ПДВ та податку на прибуток для суддів Вінницького апеляційного адміністративного суду стали незаперечні докази податкового органу про відсутність економічного змісту та реальних наслідків господарських операцій позивача з трьома фіктивними фірмами.

По суті несумлінний виробник «молочки» тільки перераховував кошти сумнівним контрагентам з метою отримання податкової вигоди. Якщо ж конкретизувати його неправомірні дії, то це передусім фактичне заниження податку на прибуток, безпідставне формування податкового кредиту та несплата податку на додану вартість до бюджету.

Як свідчить юридична практика, визначальною ознакою господарської операції є те, що вона повинна спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків. Проте у даному випадку вочевидь цього не сталось. Нереальність господарських операцій з фірмами-фантомами апріорі простежується з того, що на підприємстві відсутні первинні господарські документи, що підтверджують вчинення тих чи інших дій, які становлять зміст певного товарного обігу, його обсяги, транспортування та подальше використання.

Суттєвим є й той факт, що контрагентами підприємства були суб’єкти так званої «групи ризику», задіяні для формування схемного податкового кредиту в інтересах третіх осіб з такими класичними ознаками фіктивності, як реєстрація підприємства особою за винагороду, після чого новоспечений «директор» ніколи не підписував жодних документів даного товариства, не брав участі у його діяльності і не давав доручень на ведення його справ.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Верховний суд Бангладеш ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ