На Хмельниччині ветерани — за мир, злагоду та надійний правопорядок у суспільстві

На Хмельниччині ветерани — за мир, злагоду та надійний правопорядок у суспільстві

02.08.13 08:20 0 828
Ветерани системи МВС України та області вкрай обурені ганебними, дикими та зухвалими вчинками перевертнів в погонах, які на багато років вперед завдали нищівного удару іміджу правоохоронних органів, і вимагають їх суворого покарання.

Разом з тим, ветерани, які пройшли жорстокими дорогами Великої Вітчизняної війни, вистояли у роки ліквідації аварії на ЧАЕС, витримали важкі випробування локальних війн в Афганістані та на території інших держав, не скорились під час розгулу злочинності у 1990-ті роки і не допустили жертв в період протистояння політичних сил у перші роки незалежності України, глибоко стурбовані інформаційним синдромом, який нагнітає тотальну зневагу до працівників міліції. Огульне шельмування діяльності міліції може призвести до подальших регіональних конфліктів, погіршення оперативної обстановки та скоєння злочинів. При штурмі міськрайвідділів ОВС може відбутись і кровопролиття, оскільки законодавство надає право охороні застосовувати до нападників вогнепальну зброю. Надмірний критиканський бум також негативно впливає на сучасну молодь, кращі представники якої мали намір стати в ряди правоохоронців.

Міліція була і є невід’ємною частиною народу України, яка захищає її права та свободи, особисту та майнову безпеку. Про незримий бій зі злочинним світом констатує сумна статистика: лише за роки незалежності віддали своє життя під час виконання службових обов'язків 1013 правоохоронців, зокрема на Хмельниччині — 29, а понад 7500 осіб — отримали важкі поранення та чимало стали інвалідами. За ступенем ризику для життя та рівнем психологічних перевантажень ця професія є однією із найнебезпечніших у світі.

Всім відомо, що попередні уряди лише декларували свої наміри щодо реформування правоохоронних органів. Уже давно можна було запровадити передовий досвід європейських сусідів або тієї ж Грузії, де внаслідок політичної волі та рішучості влади подолана корупція, а довіра народу до правоохоронців складає 87%.

в міліції очікують радикальних змін та реформ, оскільки вона має надмірну управлінську складову, на яку витрачається левова частина її бюджету. Потребують матеріально-технічного зміцнення оперативні служби, подальшого скорочення дублюючих ланок та розатестування допоміжних підрозділів, позачергового атестування працівників, які безпосередньо працюють з населенням, тощо.

Одночасно держава має невідкладно здійснили заходи щодо підвищення престижу міліцейської професії, забезпечити правоохоронців гідною зарплатнею, яка є найнижчою у системі правоохоронних органів. Необхідно відновити невиправдано скасовані соціальні пільги, гарантії та компенсації, внаслідок чого міліцейські родини відкинуті до межі зубожіння, а співробітники позбавлені вагомих аргументів, щоб дорожити своїми посадами.

Незадовільний соціальний та правовий захист, скрутне матеріальне становище призвели до звільнення з органів внутрішніх справ за останні 10 років понад 200 тисяч працівників. Цей негативний процес остаточно розбалансував кадровий потенціал і створив підгрунття для зростання кількості замовних вбивств, інших важких злочинів та злочинної поведінки деяких «правоохоронців».

Враховуючи нещодавні заяви Президента України, ми сподіваємось, що в ході реформування правоохоронних органів будуть здійсненні дієві заходи, направлені на належний соціальний і правовий захист співробітників органів внутрішніх справ та членів їх сімей.

Ми звертаємось до працівників міліції активно продовжувати і збагачувати славні традиції української міліції, чесно і з гідністю виконувати Присягу на вірність своєму народові, який має відчути у вас справедливого та надійного захисника. Завжди пам'ятайте, що найвища оцінка діяльності міліції — довіра людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вчасне повідомлення про ...
Наступна новина: Михайло Сеньків: «Міліція ...

КОМЕНТАРІ