Туристична Асоціація Івано-Франківщини розпочинає   проект «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі»

Туристична Асоціація Івано-Франківщини розпочинає проект «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі»

02.08.13 08:35 0 860
З серпня Туристична Асоціація Івано-Франківщини розпочинає реалізацію проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». Проект триватиме до кінця січня 2015 року за співфінансування Європейського Співтовариства в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки.

Партнери проекту - виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, Коломийська міська рада, управління туризму департаменту “Євро 2012” Львівської міської ради, Люблінська регіональна туристична організація, Фундація Академія Обивательська (Польща). Проект має на метізбільшити щорічну кількість туристів, які відвідують шість обраних міст Західної України та Східної Польщі (Львів, Івано-Франківськ, Коломия, Люблін, Замосць та Пшеворськ), ключових центрів міського культурного туризму Західної України та Східної Польщі.

Окремими завданнями цього проекту є підняти на новий якісний рівень туристичні можливості презентації культурної та історичної спадщини цільових міст через впровадження нових екскурсійних продуктів для відвідувачів, посилити та просунути культурну самобутність цільових міст як напрямків культурного туризму, запровадити співпрацю та обмін досвідом у сфері міського культурного туризму між зацікавленими сторонами в Україні та Польщі, і завдяки цьому об’єднати зусилля та підвищити ринкову конкурентоздатність та потенціал цих міст.

Для усіх цільових міст проекту розвиток туризму є визначальним чинником місцевого економічного розвитку та суттєво впливає на розвиток навколишніх територій. Сумарно в цих містах проживає біля 1,5 млн. населення, та приблизно така ж кількість гостей відвідує їх щороку. Тут знаходиться більше 3 тисяч визначних історичних та архітектурних пам’яток. Історичні центри Львова та Замосці, що знаходиться поруч з Любліном, включені до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Завдяки спільній історії, міста по обидва боки кордону мають багато подібних ознак, які стосуються проживання етнічно схожих громад та їхньої транскордонної економіки. Водночас, обрані міста суттєво відрізняються з т.з. розміру та розташування. Основною ідеєю пропонованого проекту є поєднати зусилля всіх організацій, чия діяльність пов’язана з туризмом і, спираючись на їхній досвід та напрацювання, перетворити місцевий туризм у галузь, вигідну для всіх, хто тут проживає, працює чи відвідує ці міста.

Відповідно, в рамках проекту Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі» передбачено створити систему екскурсій, розроблених спеціально для індивідуального споживача міського культурного туризму. Це дозволить мотивувати туристів, що відвідують місто, залишитися ще хоча б на один день довше. В рамках проекту будуть створені аудіо-тури, що передбачають здійснення самостійних пішохідних мандрівок без гіда з прослуховуванням цікавих аудіо екскурсій через портативні медіа-пристрої, виготовлено детальні карти історичних частин цих міст, які відображатимуть маршрути та місця зупинок під час аудіо-турів, встановлені пояснюючі та інформаційні покажчики та вказівники вздовж маршрутів аудіо-турів. Також проектом заплановано видання спеціальної промоційної брошури спільного міського культурного туру, туристичних путівників містами, інформаційних листівок та плакатів, а також тематичних статей. В рамках промоційної компанії проекту відбудуться два ознайомчі візити до цільових міст проекту для туристичних оглядачів та міжнародних туроператорів. Окремо проектом передбачено низку навчань та проведення міжнародного транскордонного форуму операторів міського культурного туризму.

Довідково

За даними Всесвітньої туристичної організації, індивідуальні туристи складають до70% від загальної кількості туристів у світі і дають найбільший дохід при незначних втратах.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: голова ОДА ...
Наступна новина: Закарпаття: результати ...

КОМЕНТАРІ