Івано-Франківщина: "Ласкаво просимо!" - в райвідділ міліції

Івано-Франківщина: "Ласкаво просимо!" - в райвідділ міліції

02.08.13 08:29 0 965
У перший день серпня відбувся День відкритих дверей у восьми міських та районних відділах УМВС України в Івано-Франківській області.

О десятій годині біля Богородчанського РВ УМВС зібралися близько двох десятків людей. Начальник райвідділу майор міліції Василь Сав’як запросив їх у приміщення. Він представив гостям керівника штабу капітана міліції Сергія Петришина, який розповів про роботу чергової частини, порядок реєстрації повідомлень і заяв про правопорушення та події, реагування на них.

Зокрема, за сім місяців цього року до Богородчанського райвідділу надійшло 800 повідомлень і заяв, з яких 330 внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування. Переважна більшість з них – легкі тілесні ушкодження, пошкодження та крадіжки майна. Криміногенна ситуація в цьому регіоні є досить спокійною. Досить сказати, що з початку року не зареєстровано жодного вбивства, розбою чи зґвалтування.

Відвідувачі мали змогу зайти до кімнат затриманих і доставлених осіб до чергової частини, які оснащені камерами відеоспостереження та денним світлом. Побували вони й у приміщенні для прийому громадян, кімнаті для проведення слідчих дій, залі засідань, де ознайомилися зі стендами з історії райвідділу, а також у службових кабінетах працівників. Майор міліції Василь Сав’як продемонстрував їм, як працює система відеоселекторного зв’язку, що дає змогу керівництву УМВС проводити наради з керівним складом на місцях чи зв’язатися між собою керівникам міськрайвідділів.

Один із учасників Дня відкритих дверей мешканець села Старуні Василь Сидорук вважає, що такий захід потрібно проводити регулярно, бо йдеться про відкритість роботи міліції для пересічних громадян. «Наш район – досить спокійний дякуючи тому, що керівництво міліції на своєму місці, ефективно працюють дільничні інспектори та інші служби. У райвідділі – чисто, ділова обстановка, видно, що працівники міліції хочуть допомогти людям у вирішенні їх проблем», – переконаний чоловік.

Майор міліції Василь Сав’як каже, що День відкритих дверей у Богородчанському РВ УМВС проводиться вперше й приємно, що на нього завітали стільки людей, щоб ознайомитися, в яких умовах працює міліція, висловити свої враження та пропозиції. Проведення подібних заходів буде сприяти зближенню міліції й населення, зростанню людей довіри до правоохоронців.

Цього дня з десятої до дванадцятої години всі бажаючі змогли побувати також у Коломийському, Верховинському, Тисменицькому, Тлумацькому, Яремчанському, Надвірнянському та Івано-Франківському міськрайонних відділах внутрішніх справ. Громадяни ознайомилися з роботою цих підрозділів, побували в їх чергових частинах та службових кабінетах, поспілкувалися з працівниками міліції, побачили, як працюють системи внутрішнього відеоконтролю. А хлопчаки, які відвідали з дорослими Надвірнянський РВ УМВС, із задоволенням посиділи в кабіні міліцейського «УАЗа», приміряли на себе міліцейський бронежилет і шолом.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ