У Львові відкрили виставку Народного художника України Володимира Слєпченка

У Львові відкрили виставку Народного художника України Володимира Слєпченка

02.08.13 08:09 0 797
1 серпня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів взяла участь у відкритті персональної виставки Народного художника України, члена Національної спілки художників України, заслуженого діяча мистецтв України, професора, академіка Володимира Слєпченка.

Ірина Романів у вітальному слові подякувала художнику за його працю та запевнила, що Львівська обласна державна адміністрація докладе максимум зусиль, аби якомога більше львів’ян та гостей міста знали про цю виставку.

«Я вдячна художнику, що ця виставка розпочалась у Львові. Адже представлені роботи спонукають душі людей на хороші вчинки. Принагідно, що усі охочі матимуть змогу оглянути картини упродовж місяця. Впевнена, що це буде хорошим подарунком для кожного поціновувача мистецтва», – зазначила заступник голови ОДА.

Нагадаємо, головним проектом виставки є галерея портретів Великих українців «Обрані часом», яка постійно поповнюється видатними особистостями. Уже із-під пера Володимира Слєпченка вийшли портрети Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Василя Стуса, В’ячеслава Чорновола, Богдана Ступки, Бориса Возницького, Андрея Шептицького, Степана Бандери та інших. До кожної із цих робіт автор планує написати новелу про життя персонажу, який зображений на полотні.

Зазначимо, серія портретів виконана в авторській експериментальній живописній манері – «арт-лайн» або мистецтво лінії. Це написання твору засобами паралельних кольорових ліній, смужок, стрічок, прямокутників, з яких складається задуманий автором образ.

Виставка проходить у Львівському палаці мистецтв і триватиме до 31 серпня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ООН: в Іраку за липень ...
Наступна новина: Волинь: співробітники ...

КОМЕНТАРІ