У Львівській області про зміни з ПДВ – під час семінару

У Львівській області про зміни з ПДВ – під час семінару

02.08.13 08:40 0 888
Нещодавно фахівцями ДПІ у Пустомитівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області проведено семінар із суб’єктами господарювання – товаровиробниками сільськогосподарської продукції, яких поінформовано про зміни в оподаткуванні податком на додану вартість. Зокрема, починаючи з 01.04.2013 р., платники ПДВ, у тому числі ті, які застосовують спеціальний режим оподаткування, подають звітність за новою формою. Нову форму декларації передбачено як для відображення результатів діяльності платників ПДВ та проведення розрахунків з державним бюджетом, так і для відображення діяльності у сфері сільського та лісового господарства.

Фахівці податкової інспекції детально зупинилися на змінах у податковому законодавстві, проаналізували найтиповіші помилки при поданні звітності з ПДВ суб’єктами спеціального режиму оподаткування. Платникам податків нагадали про порядок подання до органів Міндоходів звернень та про можливість використання електронних сервісів Міністерства доходів і зборів.

Учасники семінару мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на поставлені питання.

До якої установи повинен звернутись сільськогосподарський товаровиробник з приводу отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок для надання до органу Міндоходів?

Сільськогосподарські товаровиробники для набуття і підтвердження статусу платника податку подають до 1 лютого поточного року документи згідно з переліком, визначеним п.308.1 ст.308 Податкового кодексу України, до якого включено відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.

У довідці про наявність земельних ділянок зазначаються відомості про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у тому числі про кожний договір оренди земельної частки (паю).

Відповідно до ст.125 Земельного кодексу України (далі – ЗКУ) право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту реєстрації цих прав.

Згідно зі ст.202 ЗКУ державна реєстрація земельних ділянок здійснюється у складі державного реєстру земель.

Відповідно до положень Тимчасового порядку ведення державного реєстру земель, затвердженого наказом Держкомзему України від 02.07.2003 р. №174 (далі – Тимчасовий порядок), власники (користувачі) земельних ділянок можуть отримати витяг із державного реєстру, звернувшись до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру.

З урахуванням зазначеного, для отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок сільськогосподарському товаровиробнику слід звертатись до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру.

У разі якщо земельні ділянки, які фактично використовуються сільськогосподарським товаровиробником, не включені до бази даних Центру державного земельного кадастру, то враховуючи норми Тимчасового порядку та Порядку реєстрації договорів оренди земельної частки (паю), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2000 р. №119, надати відповідну довідку про наявність земельних ділянок може відповідний відділ Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки (виконком відповідної ради за місцем розташування земельної частки (паю)).

Як виписується податкова накладна, якщо покупець одного і того ж дня оплачує товар кількома авансовими платежами?

Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.12 №127, визначено, що у випадку отримання кількох авансових платежів протягом одного дня від одного і того ж покупця за один і той же товар в межах одного і того ж договору, не буде вважатися помилкою, коли постачальником буде виписана одна податкова накладна на загальну суму таких авансових платежів.

Чи виписується податкова накладна орендодавцем при отриманні суми компенсації земельного податку, яка відповідно до умов договору сплачується окремо від орендної плати?

Компенсація сум земельного податку орендодавцю є частиною вартості послуг з оренди, яку сплачує орендар.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині створено ...
Наступна новина: Івано-Франківські ...

КОМЕНТАРІ