Відбувся семінар для платників податків-фізичних осіб Львова

Відбувся семінар для платників податків-фізичних осіб Львова

02.08.13 08:50 0 912
В приміщенні Головного управління Міндоходів у Львівській області проведено семінар на тему: «Актуальні питання оподаткування. Спрощена та загальна системи оподаткування для фізичних осіб – суб'єктів господарювання». В роботі семінару взяли участь фахівці інформаційно-комунікаційних секторів державних податкових інспекцій районів м.Львова та платники податків – суб’єкти господарювання.

На семінарі було презентовано діяльність Міністерства доходів і зборів України, акцентовано увагу на електронних сервісах для платників податків. Поінформовано про переваги подачі звітності в електронному вигляді, діяльність Центру обслуговування платників податків.

Слухачі отримали детальну інформацію про застосування підприємцями спрощеної та загальної систем оподаткування. Не залишилось без уваги і питання щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

На завершення фахівці Міндоходів надали відповіді на питання учасників семінару.

Яким чином оподатковується дохід фізичної особи від продажу інвестиційного активу, отриманого у спадщину чи у подарунок?

Згідно з пп.170.2.2 п.170.2 ст.170 Податкового кодексу України інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу, та його вартістю, що визначається із суми витрат на придбання такого активу з урахуванням норм пп.170.2.4-170.2.6 п.170.2 ст.170 ПКУ (крім операцій з деривативами).

Інвестиційний актив, подарований платнику податку чи успадкований платником податку, вважається придбаним за вартістю, що дорівнює сумі державного мита та податку з доходів фізичних осіб, сплачених у зв’язку з таким даруванням чи успадкуванням.

До продажу інвестиційного активу прирівнюються також операції з:

обміну інвестиційного активу на інший інвестиційний актив;

зворотного викупу або погашення інвестиційного активу його емітентом, який належав платнику податку;

повернення платнику податку коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених ним до статутного капіталу емітента корпоративних прав, у разі виходу такого платника податку з числа засновників (учасників) такого емітента чи ліквідації такого емітента.

Поясність, будь ласка, якщо власником житла є дитина, кому нарахують податок на нерухоме майно, та за рахунок чиїх коштів він має бути сплачений?

Зобов'язання зі сплати податків за неповнолітніх дітей виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Батьки (усиновителі) неповнолітніх і неповнолітні у разі невиконання грошових зобов'язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов'язань та/або податкового боргу

Прошу сказати, чи повинен нерезидент реєструватись в податковій, якщо він придбав нерухомість в Україні?

Нерезидент, у разі придбання нерухомості та/або земельної ділянки на території України, підлягає взяттю на облік в органах ДПС як відокремлений підрозділ або постійне представництво нерезидента в Україні. В поодиноких випадках (наприклад, у разі отримання земельної ділянки або нерухомості у спадщину, коли володіє цим майном тимчасово до моменту відчуження) взяттю на облік в органах Міндоходів за місцезнаходженням відповідного об’єкту підлягає нерезидент.

Чи включаються до доходу фізичної особи-підприємця, яка є платником єдиного податку, податки та збори, що включаються до вартості відвантажених товарів (наданих робіт, послуг)?

Доходом фізичної особи-підприємця є всі надходження коштів, отриманих на поточний рахунок та в касу від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), суми позареалізаційних доходів та виручки від іншої реалізації, за винятком сум податку на додану вартість, сум податку на додану вартість, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом України, та сум податків і зборів, утриманих платником під час здійснення ним функцій податкового агента (наприклад, туристичний збір).

Чи звільняються від сплати єдиного соціального внеску фізична особа-підприємець, який поряд із здійсненням підприємницької діяльності є найманим працівником, тобто застрахованою особою?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ