У Рівненській області "Коли я виросту - мрію працювати у міліції"

У Рівненській області "Коли я виросту - мрію працювати у міліції"

02.08.13 08:09 0 862
Обрати професію правоохоронця у майбутньому десятирічна Таміла вирішила під час зустрічі із співробітниками міліції Рівненщини. Дівчинка навіть визначилася, що хоче працювати у кримінальній міліції у справах дітей. Адже саме у цій службі, як вона переконана, допомагають обрати правильний шлях дітям та підліткам, які зіштовхнулися із проблемами та негараздами на своїх життєвих стежках.

Таміла уже тиждень відпочиває у таборі «Джерельце», що в селі Олександрія Рівненського району. У оздоровницю дівчинка приїхала із села Трипілля Обухівського району, що на Київщині. Вона, як і майже три сотні її товаришів по табору, тут не лише відпочиває, а й навчається новому.

Зустрічі правоохоронці із дітьми у подібних таборах - не рідкість. Працівники міліції намагаються відвідати кожну нову зміну у таборі. На основі багаторічного досвіду переконані, що діти краще запам’ятають про шкідливі наслідки куріння та споживання алкоголю чи наркотиків, коли розповідати про це у ігровій формі. Тож, на допомогу співробітникам кримінальної міліції у справах дітей та відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків нагодилися міліціонери з Кінологічного й Науково-дослідного експертно-криміналістичного центрів. Собаки Жак та Ельза показали свої вміння у пошуку наркотичних речовин та затриманні злочинців, а міліцейські експерти продемонстрували дітям новинки криміналістичної техніки, яка знаходиться у них на озброєнні.

— Я думаю, що такі заходи треба проводити частіше, щоб діти змалку розуміли, як працює міліція, знали для чого вона працює, а також аби зменшити кількість правопорушень з їх боку, — зазначив заступник директора з виховної роботи табору «Джерельце» Юрій Халейко. — Основне я бачу, що їм дуже сподобалось, так як не кожна дитина може побачити подібне. Хіба може у фільмах, проте навряд. Це для них було дуже цікаво і повчально.

Та й самі «відпочивальники» наввипередки діляться враженнями від побаченого. Кожен спостерігав за тим, що цікаво для нього. Адже поміряти бронежилет, скористатися приладдям зі спеціальної валізки для пошуку доказів, ознайомитись з начинням справжньої криміналістичної лабораторії чи погладити собаку, на рахунку якої не один десяток розкритих злочинів, - така нагода випадає нечасто.

А Таміла ж, «приміривши» на себе роль міліціонера та поспілкувавшись із співробітниками такої омріяної нею служби, підсумувала:

— Я хочу допомагати людям, щоб вони не знали ніякого горя, тому, коли я виросту, я мрію працювати у міліції.

Олена ДУДКО,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ООН: в Іраку за липень ...
Наступна новина: Волинь: співробітники ...

КОМЕНТАРІ