Рівненська область: Використання невитребуваних земельних паїв сприяє надходженню додаткових коштів до бюджетів

Рівненська область: Використання невитребуваних земельних паїв сприяє надходженню додаткових коштів до бюджетів

02.08.13 08:15 0 832
Площа невитребуваних земельних часток (паїв) в області становить 37,7 тис. га, з яких передано і перебуває в оренді 14,7 тис. га, або 39 відсотків. Загальна сума орендної плати, відповідно до укладених договорів, становить 14,3 млн. грн. Середня орендна плата з одного гектара зазначених земель складає 972,5 грн. Найбільша в Гощанському – 3132 грн., Рівненському - 808 грн., Здолбунівському - 799 грн., дещо менша у Демидівському, Млинівському, Дубенському, Острозькому, Корецькому районах.

Внаслідок проведеної роботи місцевими радами укладені 1589 договорів оренди нерозподілених (невитребуваних) земельних часток паїв на загальну площу 14,7 тис. га. Зокрема, найбільші площі передані в оренду у Корецькому – 4073 га, Дубенському – 2308 га, , Гощанському – 2173 га районах.

В порівнянні з минулим роком надходження в місцеві бюджети від передачі невитребуваних земельних часток (паїв) в оренду збільшилися на 7,4 млн. грн.

Разом з тим у північних районах області – Володимирецькому, Костопільському, Рокитнівському і Сарненському районах, невитребувані земельні частки (паї) в оренду взагалі не передавалися в основному із-за низької якості агровиробничих груп ґрунтів та значних матеріальних затрат необхідних для підвищення родючості ґрунтів при їх обробітку.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like788", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Великі платники податків: ...

КОМЕНТАРІ