На Тернопіллі якщо товар повертає неплатник ПДВ

На Тернопіллі якщо товар повертає неплатник ПДВ

02.08.13 08:04 0 810
Зменшення суми податкових зобов’язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов’язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору (п.192.2 ст.192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Згідно із п. 192.3 ст. 192 р. V ПКУ результат перерахунку податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та отримувача відображається у складі податкової декларації за звітний податковий період.

Отже, постачальник – платник ПДВ, при поверненні йому товарів/послуг особою, яка на дату їх придбання не була платником цього податку, має право зменшити раніше сформовані податкові зобов’язання з ПДВ за умови повернення йому у власність раніше поставлених ним товарів, та надання отримувачу – неплатнику ПДВ повної грошової компенсації їх вартості.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спостерігачі в Зімбабве ...
Наступна новина: Жителька Ужгородщини ...

КОМЕНТАРІ