Понад 2 тис. рослин маку виявили житомирські міліціонери у заповзятливої господині

Понад 2 тис. рослин маку виявили житомирські міліціонери у заповзятливої господині

02.08.13 08:25 0 831
Вирощуванням маку, як показує практика, займаються прихильники домашніх пирогів, а коноплі культивують «народні знахарі», пояснюючи часом її призначення використанням у якості ліків чи не від усіх хвороб. Проте обидві ці рослинні культури в нашому суспільстві мають менш благородне, натомість сумнозвісне, призначення.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на виявлення та знешкодження незаконних посівів нарковмісних рослин, працівники міліції Червоноармійського району в с. Соколові на присадибній ділянці 56-річної домогосподарки поміж буряків та огірків, виявили та вилучили майже 2,5 тисячі рослин снотворного маку. За словами господарки, урожай від маку мав стати смачною начинкою у пиріжки.

Проте, як зазначив начальник Червоноармійського РВ УМВС України в області Олександр Бобков, майбутня здоба, певно, відгукнеться жінці кримінальним присмаком, адже за вирощування понад 500 і більше рослин снотворного маку чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Нині за ч.2 ст. 310 (Незаконний посів снотворного маку) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Працівники Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ