У Криму чиновники нагріли руки на харчуванні школярів

У Криму чиновники нагріли руки на харчуванні школярів

02.08.13 17:43 0 827
Факт зловживання службовим становищем посадових осіб у сфері освіти виявили співробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Автономній Республіці Крим. Збиток місцевому бюджету склав більше ста тисяч гривень.

Заповзятливі ділки провели закупівлю продуктів харчування, що становлять основу казенного раціону школярів (м'ясо, масло, крупи та ін), на загальну суму понад мільйон гривень. При цьому не забули і про себе.

- Посадові особи відділу освіти однієї з райдержадміністрацій Криму, незаконно обрали найвищу за ціною тендерну пропозицію. Через допущені порушення при проведенні конкурсу харчування школярів обійшлося місцевому бюджету в суму на сто тисяч гривень більше, ніж вона повинна бути за умови дотримання вимог закону, - зазначив заступник начальника УДСБЕЗ ГУМВС України в АР Крим підполковник міліції Віктор Васильєв.

Територіальним слідчим підрозділом зазначений факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження розпочато за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем).

Чиновникам загрожує обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахрайка "зняла порчу" ...
Наступна новина: У Чернівцях СБУ викрила ...

КОМЕНТАРІ