Вчасне повідомлення про грабіж стало запорукою його оперативного розкриття

Вчасне повідомлення про грабіж стало запорукою його оперативного розкриття

02.08.13 08:20 0 819
Пізнього вечора до УМВС України в Житомирській області прийшла схвильована житомирянка, яка повідомила черговому, що її щойно пограбував невідомий. Все, що запам’ятала заявниця – червоний светр, у який був одягнений грабіжник.

Жінка живе поряд з обласним Управлінням міліції, а тому й не стала гаяти часу та одразу ж прибігла до найближчих правоохоронців. Черговому міліціонеру заявниця розповіла, що тільки-но підійшла до своєї квартири, як раптом у під’їзді зникло світло. Жінка відчула, як хтось силою вирвав з її рук сумку й кинувся тікати. Усе, що вдалося розгледіти жертві – червоний светр грабіжника. Жінка було кинулася за своїм кривдником, але останній зник у вечірніх сутінках.

– Черговою частиною УМВС про подію було негайно повідомлено усі зовнішні наряди міліції, що несли службу із забезпечення охорони громадського порядку в районі Старого Бульвару, - каже начальник чергової частини УМВС Віктор Хрус.

За лічені хвилини за вказаною заявницею адресою вже працював екіпаж патрульної служби, працівники якого почали обстежувати прилеглу територію. Неподалік будинку між гаражами міліціонери помітили чиєсь вовтузіння. Якийсь молодик щось поспішно віджбурнув подалі від себе. Правоохоронці звернули увагу на брязкіт ключів та на колір одягу підозрілого молодика. Той був одягнений у червоний светр. Під час зовнішнього огляду у кишенях його штанів патрульні виявили два годинники, які, як з’ясувалося згодом, зловмисник устиг витягнути з жіночої сумки та залишити собі. Саму сумку він просто викинув, а ключі, що випали з неї, як раз так недоречно і забряжчали.

Заявниця впізнала викрадені у неї речі та й заразом і свого кривдника. Слідчо-оперативна група Корольовського РВ УМВС м.Житомира, що прибула на місце події, з’ясувала, що затриманим є 18-річний житель Житомирського району.

– Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і за фактом грабежу (ст.186 Кримінального кодексу України) наразі відкрито кримінальне провадження, - повідомив начальник Корольовського райвідділку міліції Сергій Рябошапка.

Охочому до дамських сумочок молодику за чинним кримінальним законодавством загрожує покарання у вигляді сплати штрафу, призначення громадських або виправних робіт, піврічного арешту або ж позбавлення волі на строк до чотирьох років.

СЗГ УМВС України

Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: допоможіть ...
Наступна новина: На Хмельниччині ветерани — ...

КОМЕНТАРІ