Сноуден отримав у Росії притулок на рік і вже у безпечному місці – адвокат

Сноуден отримав у Росії притулок на рік і вже у безпечному місці – адвокат

02.08.13 18:21 0 890
Колишній контрактник спецслужб США Едвард Сноуден, який викрив таємні американські програми стеження і якого розшукують США, отримав у Росії тимчасовий притулок терміном на один рік, повідомив адвокат Анатолій Кучерена, який надає американцеві юридичні послуги. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Кучерени, він вручив Сноуденові документи про це від Федеральної міграційної служби Росії, які дали тому змогу вийти з транзитної зони летовища «Шереметьєво» під Москвою, офіційно перетнути російський кордон і виїхати до «безпечного місця».

Громадянин США Едвард Сноуден, інформатор про таємні американські програми стеження, понад місяць перебував у транзитній зоні «Шереметьєва» без чинних документів і в сумнівному юридичному статусі, чекаючи на розгляд його прохання до Росії надати йому тимчасовий притулок.

Сполучені Штати домагаються екстрадиції Сноудена, заочно звинуваченого у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Восени компанії, які не ...

КОМЕНТАРІ