Цього року Україна стовідсотково буде в трійці найбільших експортерів зернових у світі – Микола Присяжнюк

Цього року Україна стовідсотково буде в трійці найбільших експортерів зернових у світі – Микола Присяжнюк

02.08.13 12:10 0 861
Аграрний сектор України готовий бути присутнім зі своїми зерновими на всьому світовому ринку, а Україна в 2013-2014 маркетинговому році ввійде до трійки найбільших експортерів збіжжя у світі. Про це в ефірі БТБ заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Він спрогнозував 31 млн тонн урожаю ранніх зернових у цьому році. «Якщо говорити з пізніми зерновими,то ми прогнозуємо 57-58 млн тонн», - повідомив Присяжнюк.

Міністр назвав це абсолютним рекордом зернових, який будь-коли наша держава вирощувала, що дасть можливість повністю гарантувати продовольчу безпеку країни і експортувати на зовнішні ринки 27-28 млн тонн зерна, що теж є рекордною цифрою. Найбільше до цього часу Україна експортувала 24 млн тонн в рік.

«У нас є можливість наростити обсяги експорту, у нас є можливість і ми стовідсотково ввійдемо в трійку найбільших експортерів зернових у світі , і найголовніше - ми отримали сертифікацію багатьох країн і і в цьому році буде розширена географія наших зернових», - наголосив міністр.

За його словами, в липні проекспортовано 1,2 млн тонн зернових. «На підході пшениця нового урожаю, і ми надіємося, що за серпень проекспортуємо 1,5 – 1,7 млн тонн і переконані, експорт кукурудзи виконаємо на рівні 15-17 млн тонн», - пообіцяв Присяжнюк.

Нагадуємо, раніше Мінагрополітики прогнозувало урожай на 2013 рік на на рівні 53-54 млн тонн зерна, експорт - на рівні 26-27 млн тонн в 2013-2014 маркетинговому році .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оперативники Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ