Граничний термін подання податкової звітності – 9 серпня 2013 року

Граничний термін подання податкової звітності – 9 серпня 2013 року

02.08.13 16:30 0 896
Нагадуємо, що таку звітність зобов‘язані подати платники єдиного податку ІІІ, IV, V та VI груп. Подають квартальну звітність і фізичні особи-підприємці, які перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну, а також ті, які подають декларацію вперше.
За ІІ квартал, та в окремих випадках за І-ше півріччя подають звітність платники ресурсних та місцевих платежів. Тобто, ті, що сплачують екологічний податок, збір за спеціальне використання води та за місця для паркування транспортних засобів, а також туристичний збір.
Щокварталу також необхідно подавати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податку і сум утриманого з них податку за формою №1ДФ.
У разі якщо платники, у яких дохід перевищує 10 млн. грн., за результатами 2012 р. не отримали прибутку, але за підсумками I кварталу стали прибутковими, то такі платники зобов'язані подавати декларації та фінансову звітність за півріччя, три квартали та рік і сплачувати податок за даними таких декларацій.
Всі інші суб‘єкти господарювання, зокрема платники податку на прибуток, неприбуткові та новостворені підприємства та організації, підприємці – «спрощенці» І та ІІ груп подаватимуть податкову звітність за підсумками року.
Платник повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного терміну. Однак, якщо останній день терміну сплати припадає на вихідний або святковий день, то сплатити податкове зобов‘язання необхідно заздалегідь, так як відповідно до Податкового кодексу терміни сплати не переносяться.
За результатами поданої звітності за ІІ квартал та І півріччя граничний термін сплати – 19 серпня 2013 року.



Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зробимо владу ...

КОМЕНТАРІ