Івано-Франківці можуть звірити свою житлову нерухомість у міській ДПІ

Івано-Франківці можуть звірити свою житлову нерухомість у міській ДПІ

02.08.13 17:31 0 934
Зокрема, фахівці інспекції допоможуть громадянам провести звірку щодо площі житла, нададуть практичну допомогу щодо застосування пільги та ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Нарахування податку проводилось івано-франківськими міндоходівцями на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який ведеться Державною реєстраційною службою та надається для визначення суми податку працівникам ДПІ.
Прийнятий Верховною Радою України 4 липня 2013 року Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості передбачає, що у 2013 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам нараховуватися не буде. Податок сплачуватиметься лише у 2014 році. Саме проведена звірка дозволить уникнути розбіжностей між отриманими даними та даними платника податку у наступному році.
Звіритись по житловій нерухомості можна у залі №3 (каб.9) Центру обслуговування платників податків Івано-Франківської ДПІ, що по вул. Незалежності, 20. Для встановлення достовірності нарахованого податку громадянам необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право власності на об’єкт житлової нерухомості.
Громадяни, які вже сплатили податок, мають право на його повернення.



Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Харківщині школяр ...
Наступна новина: Шахрайка "зняла порчу" ...

КОМЕНТАРІ