Олег Панькевич вимагає провести службове розслідування щодо перешкоджання отримання Україною фінансової підтримки від ЕС

Олег Панькевич вимагає провести службове розслідування щодо перешкоджання отримання Україною фінансової підтримки від ЕС

02.08.13 17:18 0 855
Україна ризикує втратити цільове фінансування Европейського Союзу в рамках програми підтримки галузевої політики, а це означатиме, що до бюджету не надійде близько 27 млн. евро. Про це зазначив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції свободівець Олег Панькевич у своєму зверненні до міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова стосовно виконання Угоди про фінансування програми підтримки галузевої політики «Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів у торгівлі між Україною та Європейським Союзом».

Як зазначив народний депутат, реалізація згаданої програми є надзвичайно важливим елементом реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЕС.

Основною метою програми, на реалізацію якої ЕС передбачив для України 39 млн. евро, є надання підтримки органам державної влади України у впровадженні політичних заходів, спрямованих на усунення технічних бар’єрів у торгівлі між Україною та Европейським Союзом, а також сприяння підписанню глибокої та всеосяжної Угоди про вільну торгівлю.

Проте, як зазначив Олег Панькевич, ефективність реалізації угоди видається сумнівною, тому є великий ризик того, що незабаром Україна може взагалі втратити можливість цільового фінансування з боку Европейського Союзу в рамках згаданої програми.

Олег Панькевич звернувся до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою провести службове розслідування та виявити винних у зриві графіка отримання траншів на реалізацію угоди, а також терміново усунути перешкоди для отримання від Европейського Союзу фінансової підтримки відповідно до зазначеної угоди та надіслати до ЕС запит із проханням продовжити основний етап виконання угоди.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі міліція ...

КОМЕНТАРІ