Міжнародні спеціалісти з менеджменту схвально оцінюють ініціативу українського Уряду реформувати управління компаніями з державною часткою

Міжнародні спеціалісти з менеджменту схвально оцінюють ініціативу українського Уряду реформувати управління компаніями з державною часткою

02.08.13 17:21 0 862
Провідні міжнародні спеціалісти з менеджменту схвально оцінюють ініціативу українського Уряду реформувати управління компаніями із державною часткою. Запрошення незалежних директорів компаній - це практика, яка добре себе зарекомендувала в світі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ розказав професор менеджменту в університеті британського міста Кренфілд Мюррей Стіл.

Мюррей Стіл вважає, що запрошені директори прагнуть робити те, що краще в інтересах компанії, вони стають контролем та балансуючою ланкою для виконавчих директорів.

«Портрет ідеального незалежного директора: це людина, яка впевнена, що компанія належним чином управляється, але він (директор - ред) не керує нею власноруч… Такий керівник не має власного зацікавлення у фінансових вигодах, які він може отримати від компанії. А якщо ви маєте ефективне керівництво, ви маєте ефективну компанію», - сказав Мюррей Стіл в коментарі БТБ.

Нагадуємо, раніше Кабінет Міністрів України ухвалив підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі законопроект про можливість залучення незалежних менеджерів до керування підприємствами, які частково належать державі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У півфіналі чемпіонату ...
Наступна новина: Алла Шлапак: Вихід лише ...

КОМЕНТАРІ