80% українських працедавців хочуть фахівців зі стаціонарною освітою - експерти

80% українських працедавців хочуть фахівців зі стаціонарною освітою - експерти

02.08.13 19:23 0 853
Четверо з п'яти українських працедавців, зокрема зі сфери бізнесу, беруть на роботу фахівців, які здобули освіту на денній формі навчання.

Про це в ефірі БТБ повідомила експерт, керівник рекрутингової компанії Катерина Скібська.

Як зазначила Скібська, роботодавці надають пріоритети при прийнятті на роботу фахівцям із денною формою освіти, бо навчання на стаціонарі розвиває навички, які потрібні бізнесу. Це, зокрема комунікабельність та вміння домовлятися, вміння себе презентувати та виступати на публіці, навички роботи в команді, вміння працювати на результат тощо.

З цієї причини в Україні все менш популярним стає заочне та дистанційне навчання.

Своєю чергою, директор Центру дослідження суспільства Інна Совсун погодилася, що в Україні, як і у всьому світі, заочне навчання відмирає. Йдеться не тільки про професії, пов'язані з медициною, а й про інші фахи, як то хімік, біолог тощо.

За словами Совсун, в деяких країнах, наприклад в Азербайджані, прийнято рішення повністю скасувати заочне навчання і через два роки натомість перейти на дистанційне. В Україні, за її словами, поки до цього далеко, бо дистанційна освіта не така популярна, але тенденція скорочення заочного навчання теж присутня.

Дистанційною формою навчання в Україні переважно користуються ті, хто хоче здобути другу освіту. Як першу освіту дистанційно зазвичай здобувають фах із маркетингу, психології, економіки, менеджменту.

Як зазначила Совсун, українські ВНЗ для розвитку дистанційної освіти не мають поки що достатніх фінансових та електронних ресурсів, заважають розвитку цієї форми освіти мала довіра людей до неї та низька зацікавленість працедавців.

Українська дистанційна освіта має багато спільного із заочною - зокрема існує вимога особисто здавати іспити, що в класичному розумінні дистанційної освіти є нетиповим.

Експерти також зазначають, що всього в Україні надають дистанційне навчання не більше 10-ти вишів та ще кілька десятків центрів дистанційного навчання, вартість одного року навчання в середньому складає 8-9 тис грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підтверджуємо взяття на ...
Наступна новина: Цьогоріч казна ...

КОМЕНТАРІ