Податкову накладну складаємо у день виникнення податкових зобов’язань

Податкову накладну складаємо у день виникнення податкових зобов’язань

02.08.13 18:50 0 1029
Податкова накладна складається у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Один примірник видається покупцю, а другий залишається у продавця. У разі складання податкової накладної у паперовому вигляді покупцю видається оригінал, а копія залишається у продавця. (п.201.4 ст.201 Податкового кодексу України (далі ПКУ)).
Податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця (п.201.6 ст.201 ПКУ).
Підпунктом 1.1 р.ІІІ Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 №1340, визначено, що облік виданих податкових накладних проводиться у день виникнення податкових зобов’язань, дата виникнення яких визначається відповідно до вимог ст.187 р.V ПКУ.
Отже, податкова накладна складається продавцем товарів/послуг у день виникнення податкових зобов’язань та у день виникнення податкових зобов’язань підлягає відображенню в реєстрі виданих податкових накладних та у випадках, визначених ПКУ, реєстрації в ЄРПН. Складання податкової накладної та відображення її в реєстрі виданих податкових накладних в інший день, ніж день виникнення податкових зобов’язань, законодавством не передбачено. При цьому, відсутність податкової накладної не звільняє платнику податку на додану вартість від необхідності визначення податкових зобов’язань за проведеною операцією.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найвищий суд Італії ...
Наступна новина: Підтверджуємо взяття на ...

КОМЕНТАРІ