Центр взаємодії ДСНС України з волонтерами планує провести навчання волонтерів восени

Центр взаємодії ДСНС України з волонтерами планує провести навчання волонтерів восени

03.08.13 15:51 0 846
Центр взаємодії Державної служби України з надзвичайних ситуацій з волонтерами та волонтерськими організаціями планує восени провести практичне навчання для волонтерів в одній із пожежних частин Києва. Про це йшлося на засіданні Центру 1 серпня.

Таке навчання насамперед включатиме практичну для волонтерів частину: порятунок людей на воді, надання першої допомоги, правила користування вогнегасниками, запобігання надзвичайним ситуаціям, основи цивільного захисту тощо. Також волонтери зможуть відвідати музей історії пожежної техніки м. Києва.

Під час засідання голова Центру взаємодії ДСНС України з волонтерами та волонтерськими організаціями Василь Стоєцький поінформував учасників про створення аналогічних Центрів взаємодії у територіальних органах ДСНС України для напрацювання єдиної бази волонтерських організацій.

«Збір та аналіз інформації про діяльність волонтерських організацій на регіональних рівнях дасть можливість створити на загальнонаціональному рівні єдину базу волонтерів, які готові долучатися до запобігання надзвичайним ситуаціям чи ліквідації їх наслідків», – підкреслив Василь Стоєцький.

Крім того, учасники Центру запропонували залучити волонтерів до участі в практичних навчаннях рятувальників із відпрацювання взаємодії із комунальними службами Києва та іншими зацікавленими відомствами напередодні осінньо-зимового періоду.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: заступник ...

КОМЕНТАРІ