У Львівській області Михайло Задорожний обговорив проект адмінреформи з головами сільських рад

У Львівській області Михайло Задорожний обговорив проект адмінреформи з головами сільських рад

03.08.13 15:38 0 1016
Депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний взяв участь у засіданні Асоціації сільських і селищних рад, яке відбулося в Дрогобицькій районній раді. На засіданні обговорювали проект урядової адміністративної реформи, яка передусім стосується органів місцевого самоврядування.

Як зазначали члени асоціації, реформа, зокрема передбачає укрупнення сільських рад, тобто не йдеться ні про розширення повноважень місцевого самоврядування, ні про вигоду для громад.

Депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний наголосив, що місцеві ради повинні проаналізувати проект реформи та скерувати свої зауваження та пропозиції в обласну раду та облдержадміністрацію. "Так повинні вчинити всі райони області, а обласна рада має узагальнити пропозиції і донести думку громади до центральної влади. Я закликаю Вас, голів сільських рад, не дати себе ошукати. Бо урядовий проект надає керівникам адміністрації величезні повноваження. Вони матимуть право зупиняти рішення сесії, виконавчого комітету. Це перетворює чиновника на прокурора, суддю чи начальника міліції. Хто ж тоді буде відстоювати інтереси громад? А відстоювати має сільський голова. Він обов'язково повинен бути депутатом районної ради, представляти інтереси села на районній сесії, захищати сільський бюджет перед чиновниками району. Поза сумнівом, школа, будинок культури, ФАП, бібліотека повинні перебувати на балансі ради. Це стосується і комунальних підприємств села. Тому прийміть правильні виважені рішення", – наголосив депутат.

Підтримав позицію Михайла Задорожного і сільський голова сіл Смільна, Жданівка Володимир Кузан, котрий понад 20 років очолює раду. "Адміністративну реформу потрібно починати знизу. Жоден сільський мешканець не повинен бути поза увагою держави, і тут своє вагоме слово мають сказати сільські голови", – наголосив представник Асоціації сільських рад.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роботи по завершенню ...
Наступна новина: Волиняни мають нагоду ...

КОМЕНТАРІ