У Рівненській області водойма у с. Симонів площею 6 га потребує негайного втручання органів місцевої влади в питанні належного оформлення документів для здійснення господарської діяльності

У Рівненській області водойма у с. Симонів площею 6 га потребує негайного втручання органів місцевої влади в питанні належного оформлення документів для здійснення господарської діяльності

03.08.13 15:32 0 847
У ході перевірок додержання вимог водного законодавства працівники Рівненської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері виявили порушення у діяльності Гощанської районної державної адміністрації при здійсненні останньою контролю за використанням та охороною водних ресурсів.

З’ясовано, що чиновники місцевої влади не здійснювали контроль за виконанням укладеного із СПП "Спас" умов договору оренди ставка площею 6 га на території Симонівської сільської ради.

Крім того, незважаючи на те, що вказаний договір було підписано сторонами ще у 2005 році, його не погоджено з Державним управлінням екології та природних ресурсів в Рівненській області. Серед документів, які б мали бути виготовлені (однак цього не зроблено) - акт приймання-здачі водного об’єкта в оренду, паспорт на водний об’єкт, науково-біологічне обґрунтування рибогосподарської діяльності, дозвіл на спецводокористування.

Внаслідок такої бездіяльності ставок тривалий час використовувався не за призначенням. Оскільки із водойми було спущено воду, її територія заросла бур’янами та лозою.

З метою усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли Рівненська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері внесла подання голові Гощанської районної державної адміністрації.

Подібне подання скеровано й начальнику Держекоінспекції в області, оскільки контролюючим органом не було надано оцінку правомірності проведення земельних робіт на водоймі та неналежно здійснено перевірку додержання вимог водного законодавства при використанні зазначеної водойми орендарем та передачі її райдержадміністрацією. Наведені вище порушення виявлено лише за прокурорського втручання.

Вказані документи реагування перебувають на розгляді.

Виконувач обов’язків

Рівненського міжрайонного прокурора

з нагляду за додержанням законів

у природоохоронній сфері

юрист 1 класу

Неля Лис
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ