Волинська область: юні волонтери вчили дітей та дорослих правильним діям щодо порятунку людини

Волинська область: юні волонтери вчили дітей та дорослих правильним діям щодо порятунку людини

03.08.13 08:48 0 880
29-30 липня на озері Світязь Шацького району Волинської області юні волонтери-рятувальники провели низку заходів з пропаганди серед громадян правил безпеки життєдіяльності, знань щодо порядку дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій та поширення навичок виконання реанімаційних заходів для порятунку людини.

Зокрема, масові заходи були проведені на пляжах дитячого оздоровчого табору «Супутник» управління освіти та науки облдержадміністрації та студентського містечка бази відпочинку «Гарт». Два десятка волонтерів залучили до участі в заходах майже 250 дітей віком від 7 до 17 років, а також понад 30 дорослих, які ознайомились з основними правилами безпечного відпочинку на воді та на природі, отримали відповідні листівки та пам’ятки. Після теоретичної частини, проведеної волонтерами Анастасією Позняковською та Максимом Музичуком (члени Волинського осередку «Школи безпеки»), чимало дітей та юнаків виявили бажання спробувати свої сили у виконанні комплексу вправ з реанімації людини на спеціальному манекені. Всім, хто зумів вірно виконати штучний масаж серця та вентиляцію легень і «оживити» комп’ютеризований манекен, під аплодисменти глядачів волонтери вручили іменні бейджики « Я вмію рятувати життя!».

Найменші учасники охоче фотографувались на фоні композиції, на якій учні, під керівництвом юних талановитих художниць Бонюк Наталії та Ольги Смолярчук (члени команди ДЮП Луцької гімназії №4), зобразили водолаза-рятувальника на швидкому човні служби «101», що поспішає на допомогу потопаючій людині.

Організаторами заходів, що були проведені під час міжнародного пленеру юних рятувальників України, Польщі та Білорусії в рамках Проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», виступили управління ДСНС області та Волинська організація ДПТ України.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ