Закарпаття: на Іршавщині почастішали крадіжки мобільних телефонів

Закарпаття: на Іршавщині почастішали крадіжки мобільних телефонів

03.08.13 08:04 0 889
Останнім часом правоохоронці Іршавського районного відділу міліції отримують усе більше повідомлень від громадян про факти крадіжок мобільних телефонів. Мобільні телефони як і раніше приваблюють зловмисників. Тим більше, багато громадян відносять до збереження своїх речей легковажко, то улюбленцями легкої наживи не приходиться дуже напружуватися, аби поцупити телефон.

Нещодавно в чергову частину Іршавського райвідділу міліції звернулась мешканка села Нижне Болотное. В цей день до жінки завітали громадяни, які займались заготівлею металобрухту та скупкою старих телевізорів. У потерпілої на горищі будинку вже давно знаходився старий телевізор, який вона із задоволення вирішила продати підприємливим чоловікам. Поки жінка із одним із чоловіків знімала телевізор із горища, інший знаходився у кімнаті, де на тумбочці лежав мобільний телефон. Згодом телевізор вона здала, а із тумбочки зник мобільний телефон. Про даний випадок вона повідомила до міліції.

Наступну крадіжку правоохоронці зафіксували вже у селі Дубрівка.

Серед ночі 32-річний раніше судимий за грабіж йшов вулицею і побачив, як на добротному будинку, хтось залишив відчинене вікно. Скориставшись цим крадій проник до будинку, звідки поцупив 2 мобільні телефони та гроші у суму 400грн.

Розкриття даних крадіжок було доручено оперуповноваженому карного розшуку Іршавського районного відділу міліції лейтенанту Олександру Попович. Як з»ясував оперативник, що чоловіки із Хустського району їздили по селу Нижне Болотное, щоб заготовити металобрухту та старі телевізори. Жінка почувши дану інформацію відразу запропонувала їм свій старенький телевізор. Один із чоловіків піднявся на горище будинку разом із господаркою, а інший тимчасом поцупив із тумбочки мобільник, про який навіть не розповів своєму товаришеві.

А у селі Дубрівка, Олександру Попович довелось докласти чимало зусиль, щоб встановити крадія. Адже господарка, тільки вранці виявила, що із будинку зникли телефони та гроші. Оперативник опитавши мешканців села, отримав інформацію про можливу причетність до крадіжки раніше судимого мешканця села Дубрівка, який вже мав проблеми із законом. Невдовзі його було затримано і доставлено до райвідділу.

Відносно крадіїв відкрито кримінальні провадження, передбачені ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Наразі слідчий Іван Бабинець проводить досудове розслідування. Радить не залишати свої речі без нагляду і не купляти мобільні телефони без документів та у сумнівних компаній чи людей. Найчастіше такий товар може виявитися краденим.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі підтверджуємо ...

КОМЕНТАРІ