Чернігів: Справою свого життя називають англійські благодійники допомогу українським дітям

Чернігів: Справою свого життя називають англійські благодійники допомогу українським дітям

03.08.13 08:18 0 817
Словами щирої подяки зустрів секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет англійських благодійників Джорджа Мілза та Кріса Бруера, які багато років підтримують Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження".

Вони ініціювали зустріч із представниками місцевої влади, бо дуже переймаються подальшою долею центру, адже фінансова скрута торкнулася й країн Європи, тож обсяги іноземної благодійної допомоги зменшуються. «Щороку ми надавали «Відродженню» до 110 тис. фунтів допомоги, тепер же на наступний рік розраховуємо десь на 30 тис. фунтів», - турбується Джордж Мілз.

За словами директора центру Василя Пасічника, в закладі протягом року отримують повноцінну реабілітацію 550-580 дітей-інвалідів тільки з Чернігова, загалом же – понад 1000 дітей. Він нарікає, що бюджетних коштів недостатньо для потреб закладу. Так, у 2013 році з міського бюджету на центр «Відродження» передбачено 378 тис.грн., до кінця року коштів може не вистачити для ще однієї зміни дітей.

О. Шеремет запевнив, що під час коригування міського бюджету він особисто ініціюватиме додаткове фінансування для «Відродження» в розмірі 30-40 тис.грн. На наступний же рік секретар міськради обіцяє закласти в бюджет 400 тис.грн. для реабілітації дітей-інвалідів.

На пропозицію організувати спільну роботу зі збору благодійної допомоги секретар міської ради відповів, що місцевим депутатам і представникам соціально відповідального бізнесу буде ставити за приклад людей, які не живуть в Україні, але так переживають за наших дітей. «Я обов’язково поспілкуюся з кожним із депутатів міськради і вірю, що вони не залишаться байдужими», - впевнений О. Шеремет.

Джордж Мілз називає чернігівський центр «Відродження» одним із кращих подібних закладів у Європі. Тут не лише отримують лікування і відновлюють здоров’я діти, а й їхні родини мають реальну змогу змінити своє життя на краще.

Англійські благодійники хочуть вірити, що заклад із його теплою родинною атмосферою і високопрофесійним колективом працюватиме й надалі на благо дітей, а місцеві бізнесмени й депутати теж долучаться до цієї важливої діяльності.

О. Шеремет вручив гостям символічні подарунки і ще раз подякував за небайдужість та щире прагнення допомогти. Він наголосив, що міська влада обов’язково буде підтримувати Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження".

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: перший заступник ...
Наступна новина: «Ту Стань» збирає ...

КОМЕНТАРІ