На Тернопіллі підтверджуємо взяття на облік в органах Міндоходів

На Тернопіллі підтверджуємо взяття на облік в органах Міндоходів

03.08.13 08:05 0 851
Взяття на облік юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів, відомості щодо яких містяться в Єдиному державному реєстрі (далі – ЄДР), як платників податків і зборів в органах Міндоходів підтверджується випискою з такого реєстру, яка надсилається (видається) цим юридичним особам та відокремленим підрозділам юридичних осіб. Взяття на облік фізичної особи - підприємця також підтверджується випискою з ЄДР.

У разі взяття на облік як платників податків і зборів в територіальних органах Міндоходів юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та відомості щодо яких не містяться в ЄДР, у тому числі у разі взяття на облік договорів про спільну діяльність та договорів управління майном, орган Міндоходів за основним місцем обліку формує довідку про взяття на облік платника податків за ф. № 4-ОПП. Така довідка надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків чи уповноваженій особі платника податків в територіальному органі Міндоходів.

Отже, взяття на податковий облік юридичної особи (її відокремлених підрозділів), фізичної особи - підприємця підтверджується випискою з ЄДР. Довідку за ф. № 4-ОПП отримують фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси тощо) та юридичні особи (їх відокремлені підрозділи), для яких законом установлено особливості державної реєстрації та відомості щодо яких не містяться ЄДР.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ