Черкаські міліціонери припинили діяльність Інтернет-шахрая

Черкаські міліціонери припинили діяльність Інтернет-шахрая

03.08.13 08:31 0 872
Під час моніторингу мережі Інтернет співробітниками відділу по боротьбі з кіберзлочинністю на форумі одного з Інтернет-аукціонів було виявлено користувача, який пропонував до продажу речі, але після отримання коштів не надсилав їх покупцям.

З метою перевірки отриманих даних, працівники міліції звернулися до служби безпеки аукціону, від якої згодом було отримано досить цікаву відповідь: на даного користувача справді надходять скарги від покупців, які, надіславши йому грошові кошти на банківську картку, в подальшому не отримують замовлене спортивне взуття. При спробі служби безпеки Інтернет-аукціону зв’язатися з цим продавцем, він чемно відповідав, що протягом двох тижнів всім замовникам буде надіслано обумовлений товар або будуть повернуті їхні гроші. Проте це виявилося лише обіцянкою.

Отримавши всі необхідні дані, правоохоронці розпочали перевірку інформації. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів, співробітникам міліції вдалося встановити особу, яка здійснювала діяльність з цього профілю на аукціоні. Зібравши всю необхідну доказову базу та після отримання необхідних дозволів, працівники міліції провели санкціонований обшук за місцем проживання 42-річного непрацюючого, раніше судимого жителя міста Черкаси. В ході проведення обшуку в помешканні чоловіка було вилучено комп’ютерну техніку, з якої він здійснював вхід до мережі Інтернет, та банківські картки, на яку відбувалися перекази грошових коштів.

При спілкування зі слідчим, затриманий пояснював, що таким чином він вирішив заробити собі на життя, а тому придумавши нехитру схему збагачення вирішив втілити її за допомогою Інтернет-аукціону. І така кримінальна діяльність чоловіка лише за 30 епізодів нанесла користувачам аукціону збитків на суму близько 10 тисяч гривень.

Стосовно затриманого було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Шановні громадяни, працівники міліції вкотре застерігають - при здійсненні покупок в мережі Інтернет поставтеся з усією відповідальністю до вибору продавця, адже від цього безпосередньо залежить отримаєте ви бажаний товар чи ні. Якщо ж Ви підозрюєте, що стали жертвою шахрайства, то негайно телефонуйте до міліції за телефоном «102» або ж безпосередньо у відділ боротьби з кіберзлочинами.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Івано-Франківська ...

КОМЕНТАРІ