"Коли я виросту - мрію працювати у міліції"

03.08.13 12:32 0 1168
Обрати професію правоохоронця у майбутньому десятирічна Таміла вирішила під час зустрічі із співробітниками міліції Рівненщини. Дівчинка навіть визначилася, що хоче працювати у кримінальній міліції у справах дітей. Адже саме у цій службі, як вона переконана, допомагають обрати правильний шлях дітям та підліткам, які зіштовхнулися із проблемами та негараздами на своїх життєвих стежках.

Таміла уже тиждень відпочиває у таборі «Джерельце», що в селі Олександрія Рівненського району. В оздоровницю дівчинка приїхала із села Трипілля Обухівського району, що на Київщині. Вона, як і майже три сотні її товаришів по табору, тут не лише відпочиває, а й навчається новому.

Зустрічі правоохоронців із дітьми у подібних таборах – не рідкість. Працівники міліції намагаються відвідати кожну нову зміну у таборі. На основі багаторічного досвіду переконані, що діти краще запам’ятають про шкідливі наслідки куріння та вживання алкоголю чи наркотиків, коли розповідати про це в ігровій формі. Тож, на допомогу співробітникам кримінальної міліції у справах дітей та відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків нагодилися міліціонери з Кінологічного й Науково-дослідного експертно-криміналістичного центрів. Собаки Жак та Ельза показали свої вміння у пошуку наркотичних речовин та затриманні злочинців, а міліцейські експерти продемонстрували дітям новинки криміналістичної техніки, яка знаходиться у них на озброєнні.

— Я думаю, що такі заходи треба проводити частіше, щоб діти змалку розуміли, як працює міліція, знали, для чого вона працює, а також, аби зменшити кількість правопорушень з їх боку, — зазначив заступник директора з виховної роботи табору «Джерельце» Юрій Халейко. — Основне я бачу, що їм дуже сподобалось, так як не кожна дитина може побачити подібне. Хіба, може, у фільмах, проте навряд. Це для них було дуже цікаво і повчально.

Та й самі «відпочивальники» наввипередки діляться враженнями від побаченого. Кожен спостерігав за тим, що цікаво для нього. Адже поміряти бронежилет, скористатися приладдям зі спеціальної валізки для пошуку доказів, ознайомитись із начинням справжньої криміналістичної лабораторії чи погладити собаку, на рахунку якої не один десяток розкритих злочинів, — така нагода випадає нечасто.

А Таміла ж, «приміривши» на себе роль міліціонера та поспілкувавшись із співробітниками такої омріяної нею служби, підсумувала:

— Я хочу допомагати людям, щоб вони не знали ніякого горя, тому, коли я виросту, я мрію працювати у міліції.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 4)
Попередня новина: У столиці затримано ...
Наступна новина: Полтавські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ