На Полтавщині припинено незаконний видобуток

На Полтавщині припинено незаконний видобуток "чорного золота"

03.08.13 10:34 0 867
Працівники УДСБЕЗ Полтавщини з’ясували, що невстановлені особи за сприяння службових осіб підрядної організації, без належних на те правових підстав, автомобільними цистернами вивозять сиру нафту зі свердловини. Ліцензія на користування надрами даної свердловини належить одній з державних компаній.

Дана вуглеводна сировина, без відповідних товарно-транспортних документів перевозилась для тимчасового зберігання на автотранспортне підприємство у місті Полтава, а далі для переробки на міні нафтопереробний завод.

Незважаючи на завершення робіт, які проводились з освоєння свердловини зазначена свердловина від підрядника до замовника не передавалась, а договорів щодо реалізації видобутої продукції компанією не укладалось. Згідно отриманих даних, невстановлені особи вивозили зі свердловини в середньому 30-40 м3 нафти за добу.

Під час обшуку на території та у приміщеннях приватного акціонерного товариства були виявлені сховища, в яких знаходилась нафта.

Наразі відкрите кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка в особливо великих розмірах), карається Законом строком від п’яти до восьми років.

ВЗГ УМВ України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі при ...

КОМЕНТАРІ