На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які відбирали автотранспорт у громадян

На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які відбирали автотранспорт у громадян

03.08.13 14:34 0 939
Група жителів з Дніпродзержинська протягом 2013 року скоювали незаконні заволодіння автомобілями, за які потім вимагали гроші у їх власників. Серед зловмисників виявився і дільничний інспектор одного з райвідділів міліції м. Дніпродзержинська.

Зловмисники підшукували автомобілі, які використовувались власниками з порушенням діючого законодавства – без розмитнення, належної реєстрації, тощо. Потім телефонували власникам, нібито з метою купити автомобіль, прибували на зустріч у форменому одязі співробітника міліції і, використовуючи службове посвідчення працівника МВС, відбирали автотранспорт. В подальшому автомобілі реалізовувалися через мережу Інтернет або ще раз «продавалися» своїм власникам.

Кожній особі відводилася своя роль: одні підшукували автомобілі, інші відбирали їх та реалізовували, а жінка, що також входила до складу групи, виконувала роль водія таксі, яка привозила злочинців на зустрічі або «підставного» покупця. За такою схемою вони незаконно заволоділи 5-ма автомобілями престижних марок.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч.2 ст.189 «Вимагання» Кримінального кодексу України. Наразі усім зловмисникам повідомлено про підозру. Двом підозрюваним, серед яких дільничний інспектор, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще двом – домашній арешт. Максимальний термін ув’язнення за санкціями вказаних статей – позбавлення волі на строк до 8 років.

На теперішній час, за дорученням слідчих прокуратури, оперативними працівниками міліції проводиться комплекс слідчих дій для встановлення причетності вказаних осіб до скоєння інших аналогічних злочинів на території області.

ВЗГ ГУМВС України

в Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одеські правоохоронці ...
Наступна новина: Українська плавчиха Марія ...

КОМЕНТАРІ