Керівник міліції Херсонщини закликав голів сільрад долучатися до підбору дільничних

Керівник міліції Херсонщини закликав голів сільрад долучатися до підбору дільничних

03.08.13 08:35 0 880
Керівництво міліції Херсонщини втілило у життя нову форму співпраці з населенням - проведення масштабних відкритих зустрічей з жителями усіх районів області під девізом “Міліція – назустріч людям”. Ініціатором є начальник Управління МВС області генерал-майор міліції Валерій Літвін.

Вперше захід відбувся у м. Гола Пристань. До будинку культури прийшли жителі району, представники райдержадміністрації, голови сільських та селищних рад, громадських організацій, підприємці та журналісти. Вони ділилися з керівництвом УМВС своїми проблемами та отримали підтримку з боку міліції. А міліція, у свою чергу, піднімала питання про взаємну співпрацю з владою у сфері дотримання правопорядку на території району.

Начальник УМВС зауважив, що хоче відродити досвід минулих років, коли керівники області та районів проводили зустрічі у трудових колективах. Він хотів почути думку населення, пропозиції стосовно дій працівників міліції та органів місцевої влади для зміцнення законності та забезпечення правопорядку в державі, додержання прав і свобод людини і громадянина.

Присутні шукали шляхи вирішення спільних проблем міліції та місцевих органів влади: розносної торгівлі на морському узбережжі, торгівлі “з рук” уздовж трас, боротьби з браконьєрством, самогоноварінням, проживанням груп громадян без реєстрації та боротьби з незаконними пунктами прийому металобрухту.

- Тісна взаємодія міліції з громадянами приносить позитивні результати, дозволяє нам розкривати правопорушення в максимально короткі терміни, - зауважив очільник міліції області.

Окремо учасники зустрічі підняли питання матеріально-технічного забезпечення служби дільничних інспекторів міліції. Про ефективний досвід співпраці органів місцевого самоврядування з “Аніскіними” розповів голова Нововолодимирівської сільської ради Микола Шинкарюк.

- Протягом 10 років наші три села обслуговує один дільничний інспектор міліції. За цей час там не сталося жодного тяжкого злочину. Ми цінуємо дільничного і усіляко допомагаємо йому: забезпечили житлом та службовим автотранспортом. Створили всі умови для його ефективної роботи, - сказав Микола Миколайович.

Звертаючись до голів сільських рад, Валерій Літвін наголосив, що профілактика правопорушень та боротьба зі злочинністю – це спільна справа міліції та громадськості.

Також очільник УМВС запропонував керівникам органів місцевого самоврядування не залишатися осторонь від підбору кандидатів до міліції. Адже потім саме вони будуть працювати у селі з молодим дільничним інспектором міліції або оперативником. Він попросив голів сільрад надати пропозиції щодо кандидатур з числа бажаючих служити в міліції.

- Ми відкриті для спілкування, для співпраці, взаємодії з населенням та органами влади. Але хочемо відчувати і ваше бажання допомагати міліції, - сказав головний міліціонер Херсонщини Валерій Літвін. – А працівників кадрового апарату очільник міліції області зобов’язав при підборі кандидатів на службу враховувати, в першу чергу, думку голів сільських рад.

Керівник УМВС зазначив, що вважає необхідним проведення подібних зустрічей, де він безпосередньо може дізнатися проблемні питання жителів району. А також з'ясувати, на якій ділянці роботи і чому не спрацьовують належним чином його підлеглі. Начальник Управління взяв до уваги пропозиції та побажання громадян щодо поліпшення роботи окремих служб Голопристанського райвідділу.

Представники громадськості переконалися, що керівництво УМВС докладає максимум зусиль для вирішення наболілих проблем кожної людини. Це доводить, наскільки зустрічі з громадами є затребуваними та необхідними. Надалі подібні масштабні заходи керівництво Управління МВС Херсонщини планує проводити регулярно у кожному районі області.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ