Одеська міліція затримала підозрюваних у замаху на вбивство неповнолітньої

Одеська міліція затримала підозрюваних у замаху на вбивство неповнолітньої

03.08.13 09:35 0 884
Дві доби правоохоронцям знадобилося для того, щоб розшукати зловмисників, які намагались вбити 11-річну дівчинку, аби вона не розповіла про побачене.

30 липня о півночі до чергової частини Роздільнянського райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового фельдшера Роздільнянського районної лікарні, який повідомив, що до медичної установи в непритомному стані доставлено 11-річну дівчинку, жительку району. Оглянувши пацієнтку, лікарі діагностували край важкий стан дитини, що став наслідком механічної асфіксії. На шиї потерпілої чітко проглядалась відповідна борозна. Правоохоронці негайно взялися за справу.

Матір потерпілої повідомила, що її доньку знайшов сусід в лісосмузі неподалік будинку, в якому проживає родина.

- Донька пішла за село пригнати корову з череди, - розповіла жінка, - однак до темряви не повернулась. Я дуже переживала за доньку і вже відчула щось не ладне та пішла селом шукати дитину. Шукали всім селом, та знайшли…

З перших хвилин роботи перед оперативниками постало чимало запитань, на які потрібно було шукати відповіді. Не гаючи часу, увесь особовий склад районної міліції з працівниками карного розшуку обласного управління виїхали на місце пригоди. До самого ранку міліціонери здійснювали подворовий обхід помешкань громадян села, де проживає дівчина. Однак, нічні пошуки результатів не дали, тому вранці наступного дня робота продовжилась ще з більшими зусиллями.

Ускладнювало роботу й те, що потерпіла так і залишалася безпритомною і до тями не приходила. А вона - та ниточка, яка б змогла допомогти розплутати увесь цей заплутаний клубок.

І все ж, попри всі складнощі, правоохоронцям вдалося таки з’ясування усі обставин цієї трагічної події, а в результаті встановити і підозрюваних у злочині. Ними виявилися 19-річний парубок з сусіднього села та місцева 16 річна дівчина. Їх затримали та доставили до райвідділу, де почергово вони розповіли та відтворили всі події.

- Пізніше було встановлено, що затримана співмешкала з рідним братом потерпілої, та деякий час проживали разом з ними в одному домі, - розповідає в.о.начальника Роздільнянського райвідділу міліції Юрій Присуха. - Того злощасного вечора, коли 11-річне дівча випасало за селом корів, вона й побачила в лісосмузі свою майбутню родичку в обіймах невідомого чоловіка, пообіцявши все розповісти старшому братові. Однак, додому повернулися вона не встигла. Хлопець, наздогнавши малолітню дівчинку, звалив її на землю та прикривав рота, аби малеча не кричала, а подруга тим часом накинула проволоку на шию та почала душити. Лише коли дівчинка втратила свідомість, вони залишили її в кущах і розійшлись по домівках, будучи впевненими у кінцевому результаті свого злодіяння. А для того, щоб заплутати сліди, ще й зімітували ґвалтування малечі, знявши з неї нижню білизну.

Наразі зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. За замах на умисне вбивство їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Роздільнянський РВ ГУМВС

України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці затримали ...
Наступна новина: У Тернополі покажуть німі ...

КОМЕНТАРІ