В Чернігівській області рятувальники закликають дотримуватися пожежної безпеки під час жнив

В Чернігівській області рятувальники закликають дотримуватися пожежної безпеки під час жнив

04.08.13 10:30 0 861
Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння.

Гасіння пожежі у полі вимагає значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Вогонь на відкритій території у безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю 1 м/с, а у вітряну – до 10 м/с; водночас висота полум’я тут часто сягає 2 м.

У свою чергу ДСНС України приділяє значну увагу перевірці протипожежного стану об’єктів господарювання, задіяних при збиранні, зберіганні та переробці продукції нового врожаю. Ця робота направлена на навчання населення правилам поводження з вогнем для запобігання виникненню пожеж під час зернозбиральної кампанії, адже більшість пожеж на відкритих територіях у літній період виникає через недбалість.

Також співробітники ДСНС України здійснюють всі можливі планові заходи для запобігання виникненню пожеж, у тому числі практичні навчання із залученням персоналу об’єктів господарювання, задіяних у збиральній кампанії, надають методичні рекомендації щодо правил пожежної безпеки. Зокрема, Департаментом запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) ДСНС України організовано виїзди для надання практичної допомоги підпорядкованим підрозділам у забезпеченні пожежної безпеки врожаю, спільно з представниками головних управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрацій організовано проведення перевірок стану усунення порушень вимог пожежної безпеки на елеваторах, хлібоприймальних пунктах та інших місцях зберігання зерна.

Будьте обережні з вогнем!

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові після дворічної ...

КОМЕНТАРІ