На Полтавщині громадяни разом із міліціонерами шукали дівчину, яка втекла із дому

На Полтавщині громадяни разом із міліціонерами шукали дівчину, яка втекла із дому

04.08.13 11:48 0 2026
Коли мешканці села Гожули Полтавського району дізналися про зникнення 12-річної дівчини, ніхто не залишився осторонь. На пошуки дитини вийшли родичі, сусіди, знайомі. Працівники кримінальної міліції у справах дітей Полтавського району вдячні усім учасникам подій, людям, для яких з великої букви прописана істина: Чужих дітей не буває!

Того дня нещастя для 35-річного батька дівчинки розпочалося, коли в обідню перерву він повернувся додому і побачив розкидані дитячі речі та записку з текстом: «Я пішла з дому. Гроші взяла у бабусі. Не зліться на мене і не шукайте». Трішки оговтавшись, чоловік вирішив спочатку обійтися своїми силами. Він дізнався, що дочка зібрала усі найулюбленіші й найновіші речі та «позичивши» у рідної тітки 700 гривень, з великим пакетом пішла з дому ще вранці. Коли пошуки дитини виявилися марними, чоловік звернувся за допомогою до Полтавського райвідділу міліції.

Інформація про зникнення дитини негайно була передана до сектору кримінальної міліції у справах дітей Полтавського РВ. За 10 хвилин працівники групи на чолі з начальником СКМСД Полтавського РВ майором міліції Наталією Нечепуренко вже опитували заявника, сусідів, родичів.

«Особливо хочу відмітити – говорить Наталія Нечепуренко, – що майже кожен мешканець села вже знав про біду і намагався допомогти працівникам міліції. Співпраця з місцевим населенням допомогла оперативно, чітко та злагоджено організувати роботу по розшуку неповнолітньої. Разом із міліціонерами небайдужі односельці оглядали всі ставки, всі місця, де найчастіше бачили дівчинку, всі її «таємні» схованки. Ніхто не лінувався лізти до кущів, забиратися до напіврозвалених будівель».

Відпрацьовуючи різні версії втечі, у місті Полтава були відвідані автовокзали, залізниці, торговельно-розважальні центри. Прикмети зниклої дитини були повідомлені на служби таксі та передані інспекторам патрульної служби БПС.

На питання правоохоронців про можливі мотиви втечі доньки, її батько тільки знизував плечима: «Нічого не розумію. Я ж ніколи ні в чому не відмовляв, не підіймав на неї руку».

Слова чоловіка підтверджували і сусіди. Характеризуючи батька як людину добру та ввічливу, співчували що доводиться виховувати доньку самому. Дійсно, дитину чоловік забрав у наркозалежної матері близько трьох років тому.

А доки весь особовий склад Полтавського райвідділу зорієнтувався на розшуку зниклої, батько разом із службою КМСД піднімав «на ноги» друзів та можливих знайомих доньки, «самостійна» дівчина встигла скупитися у магазинах та вирішила непомітно повернутися. Її майже під ранок виявили біля дому.

Спілкуючись із працівниками міліції, вона від хвилювання не могла вимовити а ні слова. Не змогла дівчинка і змістовно пояснити, що змусило її покинути дім. Однак розповіла, що за гроші придбала «дівчачі дрібниці» - блиск для губ та стильний жіночий гаманець.

На дитина знаходиться вдома. За свій безглуздий вчинок перед батьком вибачилася. Останньому оперативники на майбутнє порекомендували, незважаючи на зайнятість, приділяти дитині більше уваги, огорнути її ласкою та турботою і, звичайно ж, набратися терпіння.

На щастя, ця історія має добре закінчення. Однак звертаючись до всіх громадян Наталія Нечепуренко підкреслює: «У даній ситуації пошуки неповнолітньої ускладнилися тим, що повідомлення про втечу надійшло до нас занадто пізно. З моменту виявлення, що дівчинка зникла і до того, як про це повідомили міліцію, пройшло близько 10-ти годин. Шановні батьки, пам’ятайте, що оперативність – один із головних складових успішного розшуку дитини».

Анна Масельскас,

СКМСД Полтавський РВ

УМВС України в Полтавській області

PS: А на сайті young-mum.ru ви знайдете поради батькам: как общаться с ребенком, щоб він не вважав вас ворогом, а щоб ви були для нього найближчою людиною в світі якій він міг би довірити всі свої таємниці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представниця Львівщини ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ