Підопічні львівського терцентру побували на екскурсії та займались рукоділлям

Підопічні львівського терцентру побували на екскурсії та займались рукоділлям

04.08.13 09:35 0 1171
Львів соціальний. Львів`янам літнього віку допомагають проводити цікаве пізнавальне та корисне дозвілля.

1 серпня о 12:00 для клієнтів територіального центру провели пізнавальну екскурсію по вул. Лесі Українки що у Львові. Екскурсія була приурочена до 100-річчя від смерті визначної поетеси. В рамках екскурсії літнім людям розповіли про її життєвий шлях та творчість.

А тим часом в центрі денного дозвілля, що на Кирилівській, 3а, працював гурток ручної праці, де літні люди робили вироби з гофропаперу.

— Вшановуючи пам'ять славетної поетеси Лесі Українки ми для львів’ян похилого віку провели екскурсію вулицею міста яка названа на її честь, розповіли цікаві факти з життя, спілкувалися про творчість, також робили вироби з гофрованого паперу, розповів в. о. директора Львівського міського терцентру Андрій Стрієшин

Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, обслуговує понад 2 тис. одиноких львів’ян похилого віку, які отримують різні види соціально-побутових послуг.

Лариса Петрівна Косач-Квітка (літературний псевдонім — Леся Українка) народилася 25 лютого 1871 року у Новограді-Волинському. Мати її — письменниця Олена Пчілка, батько — юрист. Батьки багато уваги приділяли гуманітарній освіті дітей, розвивали інтерес до літератури, вивчення мов, перекладацької роботи. Серед близького оточення майбутньої поетеси були відомі культурні діячі: Михайло Драгоманов (її дядько по матері), М. Старицький, М. Лисенко. Все це сприяло ранньому входженню Лесі в літературу. В дев'ять років вона вже писала вірші, у тринадцять почала друкуватись. У 1884 році у Львові в журналі «Зоря» було опубліковано два вірші («Конвалія» і «Сафо»), під якими вперше з'явилось ім'я — Леся Українка. Леся Українка померла 1 серпня 1913 року в грузинському містечку Сурамі. Тіло її перевезли до Києва і поховали на Байковому кладовищі.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ