Представниця Львівщини Надія Волинська – бронзовий призер Всесвітніх спортивних ігор!

Представниця Львівщини Надія Волинська – бронзовий призер Всесвітніх спортивних ігор!

04.08.13 11:47 0 1091
3 серпня ц.р. на Всесвітніх Іграх з неолімпійських видів спорту, що тривають в Колумбії, лідер національної збірної команди України, єдина представниця України в цьому виді спорту серед жінок та єдина представниця Львівщини на цих змаганнях Надія Волинська посіла третє місце у змаганнях зі спортивного орієнтування на середній дистанції. Надія поступилася тільки визнаним світовим лідерам спортивного орієнтування зі Скандинавії, шведці Туве Александерссон і фінці Мінні-Марі Кауппі.
Загалом на цій дистанції фінішували 37 найкращих представниць світового спортивного орієнтування.
Результати змагань на середній дистанції серед жінок (5 080 м, 29 контрольних пунктів):
1. Minna-Mari Kauppi FIN 32:59,1
2. Tove Alexandersson SWE 33:43,5
3. Nadiya Volynska UKR 34:13,4.
Напередодні в парку "El Ingenio Park" відбулися змагання серед жінок на спринтерській дистанції (3 475 м, 20 контрольних пунктів), де Надія Волинська, поступившись двома секундами бронзовій призерці змагань, посіла четверте місце.
«Дистанції тут найпростіші для орієнтування, – сказала після фінішу Надія. – У порівнянні з тим, що буває у нас зазвичай, на чемпіонатах світу чи інших турнірах, – зовсім легко. Потрібно було просто пробігти, ну, і швиденько подивитися на карті, де можна трохи зрізати, скоротити шлях. Натомість в плані спеки було досить важко. Дуже жарко тут, дуже незвично. Хоча для усіх так – умови однакові. Тим більше, трохи і дощик пройшов, освіжив. Та все одно потрібно було всю дорогу змушувати себе боротися, терпіти, збільшувати відрив від переслідувачок».
Львів’янка, найвищим досягненням якої досі було 8-е місце на чемпіонаті світу, є вихованкою тренера Галини Сахненко зі Львівської ДЮСШ № 9. Останні п’ять років Надія Волинська виступає за шведську команду «Оріон» з міста Карлскруна.
Загалом Україну у спортивному орієнтуванні а колумбійському місті Калі представляють двоє спортсменів Олександр Кратов та Надія Волинська.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Яремче свободівці ...
Наступна новина: На Полтавщині громадяни ...

КОМЕНТАРІ