Валентин Хоптян привітав учасників XV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

Валентин Хоптян привітав учасників XV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

05.08.13 08:44 0 1174
Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у відкритті XV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини», який розпочався 3 серпня в урочищі Бичова, поблизу м.Монастириська.

Учасниками та гостями цього знаного фольклорного свята стали поціновувачі лемківської культури та традицій з різних куточків України і світу.

Всіх їх привітав голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян: «Щиро вітаю представників лемківської громади, які зібралися на Тернопільщині, щоб ще раз підтвердити, що самобутня лемківська культура та традиції не забуті - вони живуть і будуть жити. А їх збереженню та примноженню сприятимуть такі фестивалі, як шнє свято «Дзвони Лемківщини», відлуння яких не залишить байдужим нікого».

Також Валентин Хоптян наголосив, що влада області сприятиме розбудові музею під відкритим небом, який є важливим для збереження лемківської культури: «Приємно, що музей “Лемківське село” з кожним роком розширюється. Це потрібна справа, яка й надалі матиме підтримку влади області та району».

Голова ОДА також відвідав містечко майстрів та «вулицю», де кожен з районів області представив роботи місцевих митців а також – доробок творчих колективів.

Поспілкувався керівник області й з наймолодшими учасниками свята, які зібралися на концертне дійство «Маленька ватрочка».

«Нехай символічна іскра цієї фестивальної ватри ніколи не гасне у ваших серцях, розпалюючи там любов до рідного краю та прабатьківських звичаїв», - сказав, звертаючись до юних артистів, Валентин Хоптян.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ