У Львівській області у Брюховичах 1-2 серпня відбулись змагання з пожежно-прикладного спорту

У Львівській області у Брюховичах 1-2 серпня відбулись змагання з пожежно-прикладного спорту

05.08.13 15:27 0 1041
1-2 серпня в м. Брюховичі на базі спортивного комплексу Головного управління ДСНС у Львівській області відбулись обласні змагання з пожежно-прикладного виду спорту серед кращих представників рятувальної служби краю. 32 команди вогнеборців боролися за звання найкращої. Подібні змагання відбуваються щорічно, адже пожежно-прикладний спорт залишається невід’ємною складовою професійної підготовки рятувальників. Цей вид спорту сприяє удосконаленню практичних навичок та стає надійним помічником вогнеборців у нелегкій роботі.

На офіційному відкритті обласного змагання перший заступник начальника Головного управління Іван Дідух привітав учасників та побажав їм успішних та чесних змагань, в яких переможе найсильніший. Прапор спортивного свята підняла команда-переможець минулорічних змагань – Бориславського міського відділу ГУ ДСНС у Львівській області.

Чемпіонат проводився в 2 етапи – 1 серпня змагалися команди багаточисельних пожежно-рятувальних частин, а 2 серпня звання найкращої та найвправнішої виборювали команди малочисельних підрозділів області.

У першій групі рятувальники змагались у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, підйомі штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної вежі та підйомі за допомогою висувної драбини у вікно 3-го поверху. Проте, як і завжди, найбільш видовищними стали такі види змагань, як пожежна естафета та бойове розгортання від пожежного автомобіля.

У результаті напруженої спортивної боротьби визначились і переможці. Право називатись кращими серед підрозділів 1-ої групи у 2013 році вибороли працівники державної пожежної рятувальної частини м. Борислава, яких очолював та надихав на перемогу особистим прикладом начальник Бориславського міського відділу Майстер спорту підполковник служби цивільного захисту Олег Кобилецький. Друге місце посів підрозділ м.Трускавця, а третє - державна пожежно-рятувальна частина з охорони нафтопереробного комплексу «Галичина» з м. Дрогобича. Від керівництва Головного управління переможці отримали цінні подарунки та щиру вдячність за завзятість та майстерність у змаганнях.

Спортсмени 2-ої групи змагались лише у трьох видах змагань, проте пристрасті тут кипіли не менші, ніж під час боротьби команд 1-ої групи. Вогнеборці змагались у підйомі штурмовою та висувною пожежними драбинами у вікно третього поверху та у бойовому розгортанні від пожежного автомобіля. Перше загальнокомандне місце за результатами трьох видів змагань посіла команда пожежно-рятувального підрозділу нафтогазовидобувного управління з м. Борислава. Друге місце посіли вогнеборця з Мостиського району, третє – Кам’янка-Бузького району.

Як зазначив головний суддя змагань начальник управління реагування на надзвичайні ситуації підполковник служби цивільного захисту Ігор Ущапівський, у пожежно-прикладному спорті на Львівщині спостерігається доволі таки позитивна тенденція до покращення результатів виступів спортсменів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ